Archivado en Comunicats, Salari

Signat el Preacord del II Conveni de les ITV de Catalunya

En data 22 de Juny els sindicats representants a la mesa negociadora del II Conveni Col•lectiu de les ITV de Catalunya hem arribat a un preacord amb la patronal AECAT-ITV pels propers tres anys (2010-2012).


pdf print pmail

Cal destacar en primer lloc el compromís adquirit per la patronal de retirar el recurs a la demanda guanyada per la part social que reconeix l’IPC previst del 2% de l’any 2009.

Això vol dir que el 1,2% que es pagava a compte pendent de la sentència del Tribunal Suprem, es consolidarà a taules i així s’aplicaran els increments salarials pactats en aquest conveni.

Punts rellevants:

A l’acord econòmic s’estableix un increment salarial (Salari Brut Anual, exceptuant l’antiguitat) de IPC real + 0,5%, les empreses faran un increment cada any d’un 0,5% + 0,5% a compte de IPC. Si l’IPC real fos superior al pagament a compte dut a terme, les empreses abonaran les diferències existents amb efectes retroactius des del dia primer de gener de l’any en curs, que es farà efectiu a la nòmina de Febrer.

La resta de conceptes econòmics també es veuran revisats amb l’increment de l’IPC real.

A l’apartat de permisos retribuïts, s’ha acordat que a partir de l’any 2011 tots els treballadors afectats per aquest conveni gaudiran d’un dia de lliure disposició.

El text del conveni també recull el compromís de què durant la vigència d’aquest conveni totes les empreses afectades per aquest, posaran en marxa els Plans d’Igualtat efectiva entre homes i dones.

També s’han detectat d’altres temes importants però que tenen un àmbit més d’empresa que de sector, tot arribant al compromís de tractar-los allà on toca i així donar resposta a les demandes.

Com es pot veure, tot i l’entorn econòmic tan complicat que ens envolta, hem estat capaços a la mesa de negociació on CCOO té la majoria, de garantir el poder adquisitiu de tots els treballadors i treballadores, guanyar salari, promoure espais de participació i incrementar el temps lliure per a tots i totes.

Continuarem informant.

COMFIA-CCOO Sectorial de Serveis Administratius i Tècnics de Catalunya

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es