Archivado en Comunicats, Ocupacio

Hem demanat que es revisi la data d’antiguitat a tots els afectats actuals

Reconeixement de l’antiguitat a Banc Sabadell

10-06-10 Arran de les consultes d’alguns treballadors i després d’haver comprovat la contractació a Banc Sabadell aquests últims anys, veiem que el banc no sempre computa tot el temps treballat per calcular l’antiguitat a efectes de remuneració. Aquesta pràctica comporta per a l’empleat una ampliació del període per cobrar un trienni nou o per assolir un nivell nou.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Untitled Document

(PDF:Cat)

Reconeixement de l'antiguitat

Arran de les consultes d'alguns treballadors i després d'haver comprovat la contractació a Banc Sabadell aquests últims anys, veiem que el banc no sempre computa tot el temps treballat per calcular l'antiguitat a efectes de remuneració. Aquesta pràctica comporta per a l'empleat una ampliació del període per cobrar un trienni nou o per assolir un nivell nou.

Segons el Conveni Col·lectiu de Banca (CCB), l'antiguitat d'aquells empleats que tenen o han tingut contractes temporals, a efectes de calcular els triennis (articles 14 i 15 del CCB) i els ascensos per antiguitat (article 10.II.1 del CCB), ha de ser calculada des del primer contracte. Així, s'ha de computar tot el temps de servei efectiu, independentment de la modalitat del contracte i de les interrupcions entre els contractes.

A més a més, la jurisprudència també determina que s'han de comptar tots els períodes treballats amb independència del temps que ha transcorregut entre contracte i contracte. En conseqüència, ens hem dirigit al banc per requerir que, a partir d'ara, en els contractes nous es calculi la data d'antiguitat basant-se en el criteri que es desprèn del CCB, que és la pràctica del nostre sector.

 

D'una altra banda, també hem demanat que es revisi la data d'antiguitat a tots els afectats actuals, perquè se'ls apliqui l'antiguitat correcta a efectes de remuneració i, si és el cas, de canvi de nivell, ja que perjudica clarament els empleats el fet que no es compti aquest període d'experiència laboral. També hem demanat l'abonament dels endarreriments en els casos en què correspongui. De moment no tenim resposta.En conseqüència, recomanem a tots els empleats que hagin tingut contractes temporals, inclosos els que han formalitzat amb una ETT per treballar a Banc Sabadell, que procurin tenir-los a mà o bé sol·licitin un certificat de la vida laboral a la Seguretat Social.


Si aquesta és la teva situació i vols més informació, et pots posar en contacte amb nosaltres COMFIA-CCOO.


Juny de 2010

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es