Arxivat a Comunicats, Bsis

Preacord guàrdies tecnològiques a BSIS

Aquest pacte creiem que millora i molt l’actual situació

29-12-09 Avui hem tancat amb la direcció de la empresa el preacord al respecte de les Guàrdies que un cop signat entrarà en vigor a partir del proper 1 de gener. ambé hem arrancat un compromís de l'empresa per tal de que vetlli de manera especial per una composició creïble dels diferents equips de guàrdia i per la formació necessària d'aquests, així com per facilitar-les-hi els recursos que calgui per poder desenvolupar aquesta tasca.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

(PDF:Cat)

PREACORD GUARDIES TECNOLOGIQUES A BSIS

 

Avui hem tancat amb la direcció de la empresa el preacord al respecte de les Guàrdies que un cop signat entrarà en vigor a partir del proper 1 de gener.

Us resumim les característiques principals d'aquest pacte:

· Formar part d'un equip de guàrdies tindrà caràcter totalment voluntari.

· Els treballadors que formin part dels equips de guàrdies estaran en situació activa de disponibilitat com a màxim un quadrimestre al llarg de l'any. Durant els primers sis mesos s'aniran formant els diferents equips per poder afrontar les guàrdies amb plenitud de garanties. Passats aquests sis mesos ningú no podrà superar aquest topall d'un quadrimestre per any, aspecte aquest totalment compartit tant per l'empresa com per la representació sindical.

· Cada departament que ho necessiti planificarà amb l'antelació necessària i mitjançant el seu AM els corresponents torns de guàrdia, que seran setmanals. Per fer mes d'una setmana seguida de guàrdia, caldrà l'acceptació de la persona afectada.

· La compensació per disponibilitat per formar part d'un equip de guàrdies serà de 5 dies de lliurança per cada any que s'assumeix aquesta funció, o la part proporcional en cas de terminis inferiors a l'any.

· En cas d'intervenció es compensarà amb 1'75 hores per cada hora realitzada fora de l'horari de conveni en dies laborables i en 2'5 hores per cada hora treballada en dissabtes, diumenges o festius.

· Els dies o hores de compensació es podran gaudir dins de l'any en curs o com a màxim fins a final de febrer de l'any següent.

· Tot es controlarà via intranet, tant la comunicació de les intervencions i setmanes de disponibilitat realitzades, com la sol·licitud de lliurances contra aquest paquet d'hores i dies de lliurança.

· Al personal que hagi de fer el servei de guàrdia i ho sol·liciti, se li facilitaran els mitjans tècnics necessaris per la seva realització. (Portàtil, 3G, etc.)

Els punts en que no n'hi havia acord i que hem tractat en la reunió d'avui són:

· La empresa no vol que els Application Managers (AM's) entrin dintre d'aquest acord. Consideren que formen part de la direcció de BSIS i que la disponibilitat i intervenció forma part de les seves responsabilitats i ja està degudament recompensada. El comitè no comparteix aquesta opinió i considera que estableix un greuge comparatiu entre els AM's que es puguin veure obligats a fer guàrdies. Hem mostrat el nostre desacord però l'empresa es mostra inflexible en aquest punt.

 

· La empresa vol que aquest pacte només s'apliqui a les persones que intervenen en el desenvolupament d'aplicacions, donat que afirmen que actualment no hi ha ningú afectat fora d'aquest àmbit. Des del comitè exigim que qualsevol aspecte relacionat amb temes de guàrdies que no estigui recollit en base a un horari específic, te d'estar inclòs en aquest pacte. Per solucionar aquesta diferència s'ha acordat que qualsevol tema relacionat amb guàrdies dins de tot l'àmbit de BSIS, haurà de quedar recollit en aquest pacte, o en altres que es facin una vegada coneguda la tipologia de la guàrdia en qüestió. Queda per tant invalidada qualsevol menció al tema de guàrdies que hi pugui haver en els contractes individuals signats pels treballadors actuals o futurs.

· Considerem que es de rebut que les persones que han fet guàrdies durant el 2009 han de gaudir també dels corresponents dies de compensació per disponibilitat. Tot i que la empresa no ha volgut incorporar aquest punt al pacte, si que ha transmès el seu ferm compromís en aplicar les corresponents compensacions. Durant el mes de gener la empresa farà un cens de les persones que han intervingut a les guàrdies del 2009 i les compensacions que els hi corresponen.

· Personal en comissió de servei.
S'està treballant en la línia de que aquest personal es pugui acollir també al mateix pacte, aspecte en el que coincidim amb la direcció de BSIS, pel que tot sembla indicar que serà així, però es un tema que cal negociar a banda amb RRHH de BS un cop signat aquest acord.


Aquest pacte creiem que millora i molt l'actual situació, doncs permet regular d'una manera homogènia tot el referent a la realització del servei de guàrdies. Tant en quant a la planificació i limitació del temps a realitzar aquesta tasca, com en quant a les compensacions a percebre al respecte. També hem arrancat un compromís de l'empresa per tal de que vetlli de manera especial per una composició creïble dels diferents equips de guàrdia i per la formació necessària d'aquests, així com per facilitar-les-hi els recursos que calgui per poder desenvolupar aquesta tasca.

Us volem agrair la vostra col·laboració, doncs gràcies a la vostre implicació la nostre tasca de negociació amb l'empresa s'ha reforçat, i ens ha portat a aconseguir aquest acord.
Us seguirem informant.

Sabadell, 29 de desembre de 2009

Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es