Arxivat a Comunicats, beneficis socials

AEB contesta: Aquí no es tanca

En relació a la petició que l'Agrupació de Banca de COMFIA-CCOO, com ja sabeu va fer a l'AEB sobre el tancament dels dissabtes de Nadal i Any Nou, aquesta ens ha contestat que no és possible, al•ludint perjudicar als clients en el seu dret a ser atesos durant aquests dos dies.


pdf print pmail

Això ens fa imaginar que grans masses d'usuaris, indignades, es concentressin junt les portes tancades dels bancs, alguns d'ells fins i tot amb ressaca, demandant serveis d'hipoteques, targetes, obertures de comptes, plans de pensions i altres serveis bancaris, amb el nefast resultat de grans pèrdues econòmiques sense antecedents en la història del sistema financer.

De debò creiem, que l'experiència de molts anys ens demostra que aquests dos dies, màxim essent dissabte, no hi haurà pràcticament demanda d'atenció en les oficines. D'altra banda, no es tracta d'una petició que s'hagi d'estendre necessàriament a altres propers anys, ja que la coincidència d'aquests dies en dissabte es dóna cada sis anys.

Estant informats amb temps suficient, els clients no es veuran més perjudicats que amb el tancament del Dissabte Sant, que afortunadament es va aconseguir fa molt temps. Aquesta garreperia amb els empleats no quadra amb la imatge de responsabilitat social que pretenen donar els bancs, recolzant moltes activitats solidàries. La solidaritat ha d'entendre’s primer amb qui el treball dels quals és bàsic per a l'obtenció dels sempre (fins i tot en crisi) magnífics resultats bancaris.

Lamentem la poca sensibilitat i esforç per concedir aquests dies com a festa, en uns temps en què des de totes les instàncies oficials i socials s'insisteix en la necessitat de Conciliació Familiar i Laboral, els bancs, han tingut una bona oportunitat per demostrar que haurien de ser els primers a donar exemple davant els seus empleats, pel seu esforç i consecució d'objectius durant l'any, acceptant una petició tan raonable i de poc cost econòmic (fins i tot estalvi), per a ells.

En qualsevol cas, i com a últim recurs, des de l'Agrupació de Banca de COMFIA-CCOO, i a través d'aquesta circular, fem una sol•licitud a totes les entitats bancàries, excepte a Santander, Popular i Banesto on ja existeix acord per al tancament, perquè individualment concedeixin als seus treballadors aquests dos dissabtes com a festa.

MODIFICACIÓ TIPUS D'INTERES

A partir de l'1 de gener, serà modificat el tipus d'interès dels crèdits per a habitatge, sobre la base dels criteris establerts en el nostre Conveni Col•lectiu de Banca Art. 41-3, aquest estarà a l'1,39%. El tipus aplicable aquesta referenciat a l'interès de l'euribor més 0,15% a un any, tenint com a data per al canvi la del 30 d'octubre de cada any.

Madrid, 21 de desembre de 2009

COMFIA-CCOO AGRUPACIÓN DE BANCA


Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es