Archivado en Publicacions, Dones i Igualtat

8 de març, dia internacional de la dona. I tu? com et veus?

Tríptic en moviment, en html i vídeo.
A COMFIA-CCOO treballem perquè et vegis reflectida en la Igualtat a l’àmbit laboral.
Manifestació BARCELONA: diumenge 8 de març a les 12 h - Plaça Universitat


pdf print pmail

Impresos en PDF:

Comunicat de COMFIA en català
Comunicat de COMFIA en castellà
Tríptic COMFIA en català
Tríptic COMFIA en castellà
Manifest de la CONC
Resolució Confederal CCOO

•          T'has vist amb menys oportunitats d'accés a l'ocupació, de promoció, de formació i en les teves condicions laborals... per ser dona?

•          T’has vist relegada en la teva carrera professional?

•          T'has vist més maltractada a la teva feina pel teu embaràs o en tornar del permís de maternitat?

•          T'has vist sotmesa alguna vegada a un assetjament sexual a la feina?

•          T'has vist en dificultats per conciliar la teva vida personal, familiar i laboral?

•          Et veus sola davant les responsabilitatsfamiliars en la cura i l’atenció de les teves criatures i familiars dependents?

•          T’has vist obligada a perllongar el teu horari laboral?

Si t'has vist en alguna d'aquestes circumstàncies, t'has vist en situació de desigualtat i discriminació.

Penalitzar la carrera professional de les treballadores a causa de la maternitat, dificultar el seu accés a la formació contínua, l'arbitrarietat al designar els llocs de responsabilitat, la falta de transparència en els sistemes retributius, exigir disponibilitat per al desenvolupament professional? Són males pràctiques empresarials contràries a la Responsabilitat Social, que discriminen especialment a les dones i han de ser eradicades.

Els Plans d'Igualtat signats per COMFIA-CCOO a les empreses preveuen mesures que fan referència a l'accés a l’ocupació, la carrera professional, la formació... per eradicar les pràctiques discriminatòries que encara perduren.

Desenvolupar polítiques formatives i de sensibilització que afavoreixin els canvis necessaris en valors, actituds i rols socials adjudicats a homes i dones són practiques que contemplen els Plans d'Igualtat signats per COMFIA-CCOO i que contribuiran  a una efectiva Responsabilitat Social de les empreses.

La signatura de protocols d'intervenció contra totes les formes de violència contra les dones,especialment l'assetjament sexual i per raó de gènere en l'àmbit laboral, són decisius per protegir les dones davant aquests fets que danyen seriosament la seva salut.

A COMFIA-CCOO treballem per una nova organització del treball, que permeti conciliar la vida personal amb la laboral, tot aplanant el camí cap a la Igualtat, perquè milers de treballadores i treballadors tinguin una vida més fàcil.

Exigir a les empreses una nova cultura organitzativa del treball que fomenti la corresponsabilitat entre homes i dones és un repte ineludible, si volem avançar cap a una societat més igualitària.

Aquests són els compromisos que hem reflectit en els convenis col·lectius i els plans d’igualtat signats per COMFIA-CCOO.

Eliminar la discriminació per raó de gènere en l'ocupació i fomentar una cultura d'empresa Socialment Responsable amb la Igualtat és un compromís que COMFIA-CCOO manté amb totes vosaltres.

A COMFIA-CCOO treballem perquè et vegis reflectida en la Igualtat a l’àmbit laboral.

8 de març de 2009

secretaria de la dona


Amb COMFIA-CCOO tu hi guanyes

Vosaltres sou la nostra força
AFILIA-T’HI!


Afília't! a COMFIA-CCOO

TRÍPTIC 8 DE MARÇ en moviment clicant.

VÍDEO 8 de MARÇ (del tríptic):

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es