Archivado en Comunicats

L’Audiència Nacional nega a CIC el dret a estar a la mesa del Conveni

ESTALVI.-

L'Audiència Nacional ratifica la composició de la Mesa del Conveni de Caixes d'Estalvis i declara que el conglomerat de sindicats suposadament coalitzats en CIC (entre ells el SEC) no tenen dret a formar part de la mateixa


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Com sabeu, un conglomerat de sindicats grocs (APECASYC, AS, ASI, ASIPA-Burgos, ASIPA-CAI, ASPROMONTE, ATIC, FEC, SATE, SEC-Catalunya, SEC-CECA, SEC-Laietana, SEC-Sabadell, SEC-Terrassa, ASSECAR, SELG, SIB, SICAM) pretenen haver-se coalitzat sota les sigles CIC –Confederació Intersindical de Caixes-, a l'únic objecte de tenir presència en la Mesa de Conveni. Després de la constitució de la mateixa, en la qual es va donar presència únicament a les organitzacions que legítimament ho havien guanyat en les urnes, un lletrat en nom de CIC va plantejar demanda per entendre que aquesta tenia dret a formar part de la Mesa.
Doncs bé, l'Audiència Nacional ha fallat en contra de la demanda plantejada per CIC, negant-li el dret a estar present en la Mesa de Conveni, sobre la base dels següents arguments:
 Que CIC no té resultats per si mateixa i difícilment pot irradiar representativitat a organitzacions suposadament federades a CIC.
 Que els certificats de la DGT sobre la representativitat sindical són contradictoris, a més d'interpretar jurídicament qüestions que no són de la seva incumbència.
 Que sindicats com ASPROMONTE, SIB o APECASYC no van concórrer a les eleccions amb les sigles de CIC ni queda així reflectit en les actes d'escrutini, amb el que no es poden contar els seus representants. Sense aquests no arriben al 10 % mínim que requereix la llei per a ser sindicat legitimat i representatiu.
Com l'Audiència Nacional argumenta, “(CIC) pretén... que va obtenir representants en molts llocs, més després les actes electorals d'aquests llocs ens revelen que no els han aconseguit... La filiació deu ser establerta amb claredat, però aquí només veiem confusió i foscor... Finalment cap concloure que de la prova practicada no es dedueix que CIC tingués la implantació necessària i demostrable ni en el moment de les eleccions ni en el posterior quan es va constituir la Mesa”.

26 de juliol de 2004


Un conglomerat de sindicats pretenen haver-se coalitzat com a CIC per tenir presència a la mesa del Conveni.

L’Audiència Nacional els hi nega aquest dret, al entendre que no tenen la implantació necessària demostrable.

“Confusió i obscuritat” en paraules de l’Audiència Nacional.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es