Archivado en

CCOO sol•licita a la Direcció la modificació de les condicions dels préstecs “lliures” a empleats i empleades

Els préstecs d'empletas referenciats a IRPH s'han de modificar


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Històricament, la Caixa ha fet servir exclusivament l’IRPH com a índex per referènciar els préstecs a interès variable dels empleats i empleades, amb un diferencial de –0,25 pels préstecs hipotecaris i del +0,05 pels préstecs amb garantia personal.

 

Actualment, aquest índex és cada cop menys utilitzat per referenciar els préstecs hipotecaris, i a més, en l’actual i complexa situació del mon financer, no recull adientment les rebaixes de la taxa d’interès del BCE ni de l’Euribor.

 

A dia d’avui, el diferencial entre l’IRPH i l’Euribor a 1 any es de 2,632%, per tant la Caixa ens aplica condicions impròpies, (en hipoteques), doncs, restant el diferèncial del 0,25%, ens quedem el 2,382% sobre l’Euribor. Condicions que, exclusivament, s’apliquen a clients “de cobrament problemàtic” i amb nul·les vinculacions.

 

 

Sembla evident que els empleats i empleades no tenim aquestes connotacions negatives, ans al contrari, tenim una amplia vinculació amb l’Entitat i una taxa cero de morositat.

 

 

Per tot plegat, sembla d’allò més evident la necessitat que la Direcció solventi aquest tema, i així li ho hem demanat des de Comissions Obreres: que modifiqui i adeqüi els préstecs vigents i futurs de tots els empleats i empleades referenciats a l’IRPH.

 

 

Esperem, doncs, una resposta positiva a la nostra sol·licitud.

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es