Archivado en Comunicats

Una nota desafortunada

Trist paper del nostre Cap de Recursos


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Abans d'entrar a contestar la nota que el nostre Cap de Recursos va publicar en Intranet el passat dia 22 de desembre, amb el títol Sentència pagues, volem reiterar, novament, la nostra disconformitat amb la sentència a la qual fa al•lusió, davant la qual presentarem batalla fins al final.

Perquè ens segueix semblant injust que la gran majoria d'aquesta plantilla cobri dues pagues menys.

Perquè és cert que el Comitè existent en aquell moment va signar aquest “pacte”, però no és menys cert que els tribunals han anat canviant de criteri en casos com el que aquí tractem, o en temes com el del còmput de les antiguitats, que recentment hem guanyat Comissions Obreres i que és d'aplicació a una part important de la plantilla. Els criteris del Tribunal Suprem van canviant amb el pas del temps, com veieu.

Pel que fa a la nota del nostre Cap de Recursos, lamentem el to clarament demagògic, amenaçant i tendenciós que se’n desprèn.

Demagògic i amenaçant, ja que el nostre Cap de Recursos, sense embuts ni motius, ens desqualifica i desqualifica uns companys i companyes que, lliurement, van decidir interposar una demanda contra l'empresa. En canvi, a ell sí que podríem desqualificar-lo, amb motiu, per les seves contínues negatives a aplicar la llei i les sentències que ha anat perdent en aquests darrers anys a mans d'aquests que qualifica (desafortunadament, pensem) d’instigadors.

Nosaltres sí que lamentem que les dues sentències que vàrem guanyar en el seu moment sobre l'ajut d’estudis i llibres als empleats temporals que la sol•licitessin i que és d'aplicació obligatòria, el Sr. Cap de Recursos Humans es doni per no assabentat.

Nosaltres sí que lamentem que la sentència que hem guanyat sobre l'aplicació CORRECTA de les antiguitats acabi diluïda per una aplicació restrictiva, mentre altres Direccions les estan aplicant al 100%. I de pas, no se'ls ha fet l'aportació al Pla de Pensions. Doble greuge, doncs.

Nosaltres sí que lamentem que s'intenti confondre el personal temporal que pregunta si tenen dret a fer vacances, i els contestin que, per ser un contracte de substitució o similar, no hi tenen dret.

Nosaltres sí que lamentem que s'intenti confondre el personal temporal que pregunta si tenen dret a l'ajut d'estudis i se'ls digui que no hi tenen dret per estar contractats de manera temporal.

Nosaltres sí que lamentem que no es respecti l'horari del nostre Conveni, i permeti el seu incompliment (li recordem que un Conveni Col•lectiu té rang normatiu).

Nosaltres sí que lamentem que quan guanyem una sentència ens digui que no pensa aplicar-la d'ofici i hàgim de tornar-la a reclamar una vegada i una altra.

Nosaltres sí que lamentem que aquesta Direcció pressioni els seus empleats, amb desplaçaments abusius, amb “persecucions” telefòniques quan cauen malalts, amb acomiadaments improcedents (i per tant injustos), amb jornades laborals il•legals (perquè estan fora de Conveni), amb negatives a pagar desplaçaments (que també es contemplen en el Conveni), ni dietes, ni hores extres (que també es contemplen en el Conveni), i així fins a omplir pàgines i pàgines de greuges que sí que pateixen els seus empleats i empleades per la seva intransigència.

Nosaltres sí que lamentem que en els darrers 25 anys en aquesta empresa (abans de les demandes que a vostè tant li molesten) en aquesta Caixa s’hagin signat no més de 3 o 4 pactes, molt per sota la mitjana de les caixes del nostre entorn, i amb condicions molt per sota que en similars pactes d’altres entitats.

Nosaltres sí que lamentem el to amenaçant i tendenciós de la seva carta, tant envers nosaltres com envers els nostres companys i companyes, als quals tracta vostè poc menys que de babaus, per deixar-se entabanar, segons vostè, per uns instigadors (bonica paraula per a un Cap de Recursos).

Des de la Secció Sindical de CCOO hem solucionat moltes desigualtats existents en aquesta Entitat i algunes injustícies, i si per això el Sr. Cap de Recursos, ens vol anomenar instigadors, per dur a terme la nostra labor, és lliure de fer-ho, però quantes més desqualificacions per la seva banda més honrats ens sentirem, ja que això voldrà dir que estem en la línia adequada. Que no és una altra que defensar els interessos de la plantilla, encara que li pesi a vostè.

I ja que està vostè per la labor de fer complir les lleis, apliqui's l'ungüent, i apliqui sense restriccions i sense interpretacions “sui generis”, les múltiples sentències que té en contra l'Entitat. Apliqui, per exemple, sense restriccions la Sentència del Tribunal Suprem quant a la concatenació de contractes, per exemple, i no la mutili i deixi fora a tots els empleats i empleades amb contractes temporals de data anterior a l’1 de juny de 2004. Si vostè vol, és ben fàcil d’aplicar.

I per acabar, nosaltres sí que jutgem els seus actes, perquè d'ells rebem les conseqüències, i són nefastes en aquesta Entitat per a la plantilla.

I si cadascú es qualifica per si mateix, la seva nota ho fa per vostè.

Que tingui un Bon Any Nou, Sr. Cap de Recursos, i tant de bo puguem gaudir d'un 2009 més just per a tots i totes.

Cordialment,

Secció Sindical de CCOO de Caixa Laietana

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es