Archivado en Comunicats

les VACANCES, un actiu que no hem de perdre.

comunicat

Un del temes més delicats i que afecta a tothom molt personalment són els quadrants de vacances. Cal recordar que les vacances són un període de descans imprescindible, saludable i que repercuteix en la nostra salut i en la qualitat de la nostra feina molt directament.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Però veiem que any rere any aquest concepte no es veu de la mateixa manera als despatxos de comandament, i els problemes amb les vacances per falta d’un criteri homogeneïtzat i just dintre dels paràmetres del Conveni i l’Estatut dels treballadors es reprodueixen.

I ara, més que mai, demanen sobreesforç, que en temps de crisi (provocada pels gurús de les finances i empreses diverses, no pels treballadors) resulta que no només ajunten dues o més oficines, sinó que a més a més ja no contractaran prou treballadors per cobrir les vacances, és a dir, que se’n contractaran menys.

Les vacances són sagrades i cal que recordem que heu d’agafar els 25 dies i, sobretot no deixeu de demanar el “dia de lliure disposició” que el Conveni ens atorga, podent-lo demanar en qualsevol moment de l’any sense haver de comunicar el motiu. Heu de tenir en compte que a la taula negociadora del Conveni va ser difícil aconseguir-lo, i depèn de nosaltres mantenir-lo i augmentar-lo en un futur.

Des de  CCOO hem demanat a la Direcció la sensibilitat necessària per assolir una solució digna i duradora a aquesta situació. Any rere any hem presentat les nostres propostes que, lluny de ser exagerades, es basen en aplicar una mica de seny:

- No agrupar les oficines pels quadrants

- Oficines a partir de tres i quatre treballadors faran el quadrant sols.

- A partir de 5 treballadors, que dos d’ells puguin marxar al mateix temps de vacances.

- Que els contractats per substitucions vagin a cobrir les vacances a les oficines de 2 treballadors/treballadores.

Davant d’aquestes propostes, la Direcció no mostra la sensibilitat que tots demanem, com cada any... però no defallirem i hi tornarem, com sempre.

AVÍS: Si en el vostre quadrant de vacances hi ha més de nou persones heu de comunicar-ho al departament de Relacions Laborals per tal d’esmenar una situació sense cap ni peus. Tampoc no es poden agrupar dues oficines de 4 empleats/empleades si no tenen gestor d’empresa. Recorda que per a qualsevol dubte, incidència o consulta podeu comptar amb nosaltres, com sempre.

2 de febrer del 2009 – com. 5/09

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es