Archivado en Comunicats

les VACANCES, un actiu que no hem de perdre.

comunicat

Un del temes més delicats i que afecta a tothom molt personalment són els quadrants de vacances. Cal recordar que les vacances són un període de descans imprescindible, saludable i que repercuteix en la nostra salut i en la qualitat de la nostra feina molt directament.


pdf print pmail

Però veiem que any rere any aquest concepte no es veu de la mateixa manera als despatxos de comandament, i els problemes amb les vacances per falta d’un criteri homogeneïtzat i just dintre dels paràmetres del Conveni i l’Estatut dels treballadors es reprodueixen.

I ara, més que mai, demanen sobreesforç, que en temps de crisi (provocada pels gurús de les finances i empreses diverses, no pels treballadors) resulta que no només ajunten dues o més oficines, sinó que a més a més ja no contractaran prou treballadors per cobrir les vacances, és a dir, que se’n contractaran menys.

Les vacances són sagrades i cal que recordem que heu d’agafar els 25 dies i, sobretot no deixeu de demanar el “dia de lliure disposició” que el Conveni ens atorga, podent-lo demanar en qualsevol moment de l’any sense haver de comunicar el motiu. Heu de tenir en compte que a la taula negociadora del Conveni va ser difícil aconseguir-lo, i depèn de nosaltres mantenir-lo i augmentar-lo en un futur.

Des de  CCOO hem demanat a la Direcció la sensibilitat necessària per assolir una solució digna i duradora a aquesta situació. Any rere any hem presentat les nostres propostes que, lluny de ser exagerades, es basen en aplicar una mica de seny:

- No agrupar les oficines pels quadrants

- Oficines a partir de tres i quatre treballadors faran el quadrant sols.

- A partir de 5 treballadors, que dos d’ells puguin marxar al mateix temps de vacances.

- Que els contractats per substitucions vagin a cobrir les vacances a les oficines de 2 treballadors/treballadores.

Davant d’aquestes propostes, la Direcció no mostra la sensibilitat que tots demanem, com cada any... però no defallirem i hi tornarem, com sempre.

AVÍS: Si en el vostre quadrant de vacances hi ha més de nou persones heu de comunicar-ho al departament de Relacions Laborals per tal d’esmenar una situació sense cap ni peus. Tampoc no es poden agrupar dues oficines de 4 empleats/empleades si no tenen gestor d’empresa. Recorda que per a qualsevol dubte, incidència o consulta podeu comptar amb nosaltres, com sempre.

2 de febrer del 2009 – com. 5/09

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es