Archivado en Comunicats

Caixa Sabadell - Comunicar

2008: una mirada enrera


Un any m茅s tornem a repetir nota: necessitem millorar les relacions laborals i progressar adequadament per fer-les m茅s estables i satisfact貌ries.


pdf
print
pmail

2008: UN ANY DE CONVULSI脫 SOCIAL I ECON脪MICA

 

Un any m茅s tornem a repetir nota: necessitem millorar les relacions laborals i progressar adequadament per fer-les m茅s estables i satisfact貌ries. Amb l聮excusa de la crisi, la Direcci贸 no ha actuat d聮acord als valors que ella mateixa ens imposa; i aix貌 ens ha portat a una certa sequera, tant en la participaci贸 dels representants dels treballadors i treballadores, com en la consecuci贸 d聮acords.

Aquest 2008 ens deixa en el terreny laboral els resultats del bon conveni que es va signar a finals de 2007:

 

      El proper gener se聮ns actualitzar脿 l聮IPC real d聮aquest any.

      Tamb茅 se聮ns abonar脿 el plus conveni ( 285 聙) i el plus conveni variable (un quart de paga del nivell retributiu corresponent).

      El pagament de m脿sters i posgraus, fins a 1.800 聙.

Aix铆 mateix, a l聮octubre, aquesta secci贸 sindical va arribar a un acord amb la Caixa per al 聯Reconeixement de l聮 antiguitat i l聮experi猫ncia del temps de serveis prestats mitjan莽ant contractes temporals聰, que ha afectat a m茅s de 300 persones de la plantilla.

Com aspectes negatius remarquem els seg眉ents:

 

 

      La no millora de les condicions dels pr茅stecs dels empleats (una proposta que va fer aquesta Secci贸 Sindical, i que ha estat vinculada per part de la Direcci贸 a l聮horari flexible pels SSCC, les assegurances de vida pels pr茅stecs, etc. Ha passat un any i encara no sabem exactament que vol la Direcci贸, doncs les seves propostes s贸n err脿tiques i moltes vegades inversemblants).

      Els companys i companyes de la xarxa segueixen patint, en pr貌pia carn, l聮eliminaci贸 de l聮equip volant.

      El desgavell de les vacances d聮estiu que s聮ha produ茂t en oficines d聮una, dues o tres persones, per una absoluta  manca de planificaci贸 i previsi贸.

      Continua l聮opacitat i manca d聮informaci贸 a la plantilla del nou Pla de Desenvolupament Professional.

      La reducci贸 encoberta de plantilla, amb la finalitzaci贸 de prop de 50 contractes fixos en per铆ode de prova, sota l聮excusa peregrina de 聯no donar el perfil聰.

      La 聯guinda聰 de cada desembre. Aquest any els hi ha tocat rebre als jubilats parcials, que han vist que despr茅s d聮estar treballant molts any en la Instituci贸 (i encara s贸n treballadors i treballadores en actiu), se聮ls hi nega el regal pel 150 aniversari. Un cop m茅s, la ra贸 economicista ha passat pel davant del comprom铆s, la dedicaci贸 i la fidelitat d聮aquestes persones.

2009: UN ANY PLE D聮INCERTESES I SENSE UN RUMB CLAR

 

Hem de parlar clar: el 2009 ser脿 un any dif铆cil, molt dif铆cil.

Per aix貌 li demanem a la Direcci贸 que no cerqui f贸rmules m脿giques ni grans cops d聮efecte basats en la demag貌gia o la ret貌rica buida. Com exemple li voldr铆em dir que aparqui aquests intents per fusionar el 聯Q眉esti贸 de tracte聰 amb el 聯Fem-ho聰, que no generi m茅s confusi贸, i que definitivament ens centrem en el primer. S铆 li demanem, en canvi, molta imaginaci贸 amarada de sentit com煤 i un canvi d聮estil.

Un canvi d聮estil que passa en les relacions laborals per tenir l聮avinen莽a de la representaci贸 legal dels treballadors i treballadores en les q眉estions que els hi afecten: ocupaci贸, reestructuraci贸 de la xarxa comercial, drets laborals.

El nostre cam铆, com a representants del personal seguir脿 sent el del di脿leg i la negociaci贸 fins a l聮extenuaci贸; i com som persones tossudament optimistes, pensem que la situaci贸 laboral a casa nostra millorar脿 l聮any vinent, malgrat els n煤vols negres  que hi ha sobre el sistema financer i l聮economia en general.

Aix铆 doncs, ens proposem millorar en qualitat i quantitat les relacions amb la Direcci贸, i intentar resoldre temes com millorar tot el referent a operacions financeres amb empleats, establir un pla de formaci贸 i desenvolupament amb unes regles de joc conegudes per tothom, emprendre de veritat accions d聮RSE i la contractaci贸 de treballadors amb discapacitat o empreses d聮inserci贸 laboral.

BON ANY 2009, PAU I PROSPERITAT PER A TOTHOM

I PER A CAIXA SABADELL