Archivado en Comunicats

SENTÈNCIA de RECONEIXEMENT d'ANTIGUITAT

comunicat

S'acorda a diverses CAIXES l'aplicació de la SENTÈNCIA de RECONEIXEMENT d'ANTIGUITAT obtinguda per COMFIA-CCOO.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Caixanova és, ara com ara, l'última entitat que accepta reconèixer la permanència a efectes de promoció dels serveis prestats a l'entitat amb contractes temporals.

Són ja diverses les Caixes que s'han avingut al reconeixement de l'antiguitat generada per la prestació de serveis mitjançant contractes temporals. Als acords d'aplicació a Caixa Sabadell, Caixa Manresa i Caja Jaén s'afegix ara el de Caixanova.

El proppassat 3 de desembre es va celebrar l'acte de conciliació entre Caixanova i els sindicats CCOO, UGT i CIG, sobre el reconeixement, a efectes de promoció, dels serveis prestats amb anterioritat a la contractació indefinida, sota qualsevol modalitat de contractació temporal. L'entitat va acceptar el reconeixement d'aquests períodes a tots els treballadors enquadrats en els nivells retributius que el Conveni Col•lectiu ha previst la promoció per experiència.

Tot aquest procés es va iniciar pel conflicte col•lectiu presentat per COMFIA-CCOO contra Caixa Laietana, obtenint un primer pronunciament favorable de l'Audiència Nacional (5 de Febrer de 2007), posteriorment ratificat pel Tribunal Suprem (19 de desembre de 2007), a la tesi plantejada pel nostre sindicat que, amb independència de la modalitat de contracte, tot el temps treballat per a l'empresa és computable com temps de permanència. Per això s'han d'afegir tots els períodes no computats de contractes temporals al reconeixement de l'antiguitat; la qual cosa a la pràctica suposa, per als treballadors i treballadores afectats, que s'escurça el període necessari per a arribar a un nou Nivell o per a reportar un nou trienni, si és el cas.

COMFIA-CCOO ens sentim satisfets per haver contribuït durant molts anys a la promoció d'aquesta doctrina del Tribunal Suprem, en obtenir sentències favorables a conflictes plantejats per aquest sindicat en diverses ocasions -des dels anys noranta- enfront de Caixa de Pensions, Caixa Catalunya, Caja General de Granada, Bancaixa i també Caixa Laietana; així com davant el Tribunal Constitucional, enfront de Caja Insular de Canàries l'any 2004.

Ara culminem el treball de tots aquests anys donant un pas més en l'eliminació de les diferències entre treballadors per raó de la modalitat del seu contracte.

Instem doncs a les Direccions de les Caixes que encara no ho han fet perquè regularitzin la situació de tots aquells treballadors i treballadores afectats, reconeixent nous nivells o triennis i modificant dates de venciments futurs, no només perquè això és legal sinó, sobretot, perquè és just.

17 de desembre de 2008 – com. 54/08

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es