Els treballadors de Teletech van a la vaga en defensa dels seus llocs de treball

Archivado en Comunicats, Ocupacio

VAGA - TELETECH - VIDEO DE LES CONCENTRACIONS

Els treballadors de Teletech van a la vaga en defensa dels seus llocs de treball


Els treballadors de l'empresa de telemrketing Teletech han realitzat els dos primers dies de les quatre jornades de vaga que han convocat els sindicats CCOO i UGT, davant la possibilitat que uns 300 operadors de la companyia a Madrid i Barcelona perdin els seus llocs de treball.


pdf
print
pmail


Segons els sindicats, la plantilla de Teletech viu una situació d’"incertesa" pel seu futur laboral, després que el seu client Yell (Pàgines Grogues) hagi rescindit unilateralment el contracte que tenia fins a 2011 per a adjudicar-ho a altres empreses del sector (GSSLine, Emergia i Extell).

La secretària de l'Agrupació de Telemàrqueting de COMFIA-CCOO de Catalunya, Gemma Gelpí, va explicar a Efe que en aquests casos s'aplica l'article 18 del conveni col·lectiu del sector, que regula les successions d'empresa.

Segons aquest article, Teletech hauria d'indemnitzar als seus treballadors, en la seva majoria amb contractes indefinits, mentre que les noves adjudicatàries estarien obligades a quedar-se amb el 90% de la plantilla, després de passar un procés de selecció.

No obstant això, Teletech i les altres empreses "s'estan passant la pilota" i cap es fa responsable dels treballadors.

Així, Teletech defensa que en aquest cas les altres empreses haurien de quedar-se amb el cent per cent de la plantilla, mentre que GSSLine, Emergia i Extell es neguen a subrogar aquests contractes si els empleats no presenten la baixa voluntària o són acomiadats.

"En conseqüència, 300 treballadors de Madrid i Barcelona no saben què passarà en un futur immediat", assenyalen els líders sindicals, que asseguren que els empleats ja han rebut una carta comunicant que el dia 23 de novembre deixaran de formar part de la plantilla de Teletech.

Els sindicats han convocat quatre jornades de vaga de 09.00 a 19.00 hores en els centres de treball de Barcelona i Madrid per als dies 20, 21, 26 i 27 de novembre.

Està previst, a més, que els dies d'atur els treballadors es concentrin davant les portes dels centres de treball. EFECOM