Archivado en Comunicats, Ocupacio

COMFIA-CCOO convoca vaga a TELETECH (servei páginas amarillas) pels dies 20, 21, 26 i 27 de novembre

Una guerra per la subrogació entre empreses de telemàrqueting pot deixar al carrer a 300 treballadors

TELETECH està creant una situació del tot inadmissible, COMFIA-CCOO ha convocat vaga.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

TELETECH està creant una situació del tot inadmissible, la Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO (COMFIA-CCOO) ha convocat vaga pels dies 20, 21, 26 i 27 de novembre de 9.00 a 19.00 hores en els centres de treball de Madrid i de Barcelona (carrer Tarragona, 161) on es realitzaran concentracions.

Els treballadors i treballadores de telemarketing de Teletech Customer Spain S.L., estan assistint atònits a la lamentable situació de veure com el seu futur laboral immediat està en greu perill, a l'haver perdut TELETECH la campanya amb el client Yell (Paginas Amarillas) en detriment d'altres tres empreses del sector GSSLINE, EMERGIA i EXTELL.

TELETECH, com les noves adjudicatàries del servei pertanyen a les mateixa patronal ACCE i es regeixen pel mateix Conveni Col·lectiu Estatal de Contact Center, en el qual es determina que en aquests casos cal aplicar l'article 18 de l’esmentat Conveni, que regula la successió entre empreses, pel qual Teletech hauria d'indemnitzar als seus treballadors d'obra i servei amb 8 dies per any treballat i reincorporar als treballadors indefinits en altres campanyes o, si això no fos possible, tramitar el corresponent ERO i els treballadors quedarien indemnitzats i podrien incorporar-se en les noves empreses, les quals han de contractar al 90% de la seva plantilla amb els extreballadors de TELETECH, tal com marca l’esmentat article 18 del Conveni Col·lectiu. TELETECH nega la major i defensa que en aquest cas concret no procedeix l'aplicació de l'article 18 del conveni del sector estatal, sinó que preval l'article 44 de l'ET i que cal aplicar una Subrogació al 100%, ja que el client YELL PUBLICITAT (Paginas Amarillas), obliga als nous proveïdors que contractin a l'encara plantilla de TELETECH, al ser aquests treballadors en la seva majoria televenedors altament qualificats i teleconcertadors, col·lectiu aquest molt més vulnerables al ser més prescindibles per a YELL.


En resum TELETECH no vol aplicar l'article 18 i les empreses GSSLINE, EMERGIA I EXTELL, diuen que no donaran treball a cap treballador que no hagi finiquitat la seva relació laboral amb TELETECH i en conseqüència 300 treballadors de Madrid i Barcelona no saben que passarà en un futur immediat. Els treballadors de teleconcertació ja han rebut una carta comunicant que el dia 23 de novembre deixen de ser treballadors de Teletech i que seran suposadament subrogats a una empresa que diu que això no va amb ells. La mateixa sort correrà la resta de treballadors el pròxim dia 30 de novembre, quedant en una espècie de limbo legal, que solament els jutjats poden aclarir i que deixen als treballadors en la més absoluta precarietat ja que molts d'ells no poden viure de l'aire fins que surti un judici, que culpi a un o a uns altres i mentrestant les empreses el que volen és que els treballadors signin les seves baixes voluntàries i que perdin tots els seus drets laborals.


COMFIA-CCOO Catalunya

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es