Archivado en Comunicats, beneficis socials

Av铆s per a navegants


CCOO No tolerarem que algunes Direccions aprofitin la crisi per a fer reestructuracions encobertes o per a retallar drets


pdf
print
pmail

Que la crisi ha arribat a l'economia real i que aix貌 s铆 afecta molt directament a les nostres entitats 茅s un fet que ning煤 discuteix. Que els treballadors i treballadores no s贸n els responsables de la mateixa, tampoc ho discuteix ning煤.


No obstant aix貌, algunes direccions 聳 que a m茅s solen coincidir amb les que no es distingeixen especialment per l'excel聲l猫ncia de la seva gesti贸- pretenen aprofitar-se del moment i 聯camuflar聰 les seves mancances 聳 que s贸n bastant anteriors a l'esclat de la crisi- procedint a una reducci贸 de costos per diverses vies, que tenen el fil com煤 que s贸n els treballadors els qui 聯paguen聰.


Aix铆, mentre sembla l貌gic que s聮aturi en sec la massiva obertura de sucursals, el que comporta un descens de noves contractacions, ja no ho 茅s - i CCOO ens hi oposarem amb fermesa- que en algunes entitats:


☛s'intensifiquin els acomiadaments per baix 聯rendiment聰 o
☛no es renovin contractes la finalitat dels quals clarament era la de la continu茂tat en l'empresa o
☛es posin serioses dificultats a la reincorporaci贸 de les exced猫ncies o
 ☛s'apliquin mesures disciplin脿ries als responsables de les oficines per actuacions que, fins
     fa poc, eren encoratjades i premiades per les Direccions o
 ☛no es cobreixin les baixes de certa durada o
 ☛es deixin oficines amb una sola persona agreujant el problema de la inseguretat o
 ☛augmentin les pressions per a perllongar la jornada fins a traspassar la frontera de
     l'assetjament moral
...........per posar uns quants exemples.


CCOO sabem en quines caixes es produeixen alguns, bastants o tots aquests fets encara que evitarem, de moment, assenyalar a cap entitat amb el dit m茅s enll脿 de l'脿mbit intern, encara que aix貌 no significa obviar les responsabilitats que de les actuacions dels gestors es desprenguin. El fet que la turbulenta situaci贸 actual hagi enxampat a unes quantes Direccions 聯amb els deures per fer聰 no justifica l'adopci贸 de mesures com les que hem esmentat les quals, a m茅s, no s贸n la soluci贸 del problema.


CCOO romandrem atents a l'evoluci贸 dels esdeveniments a cada caixa i obrarem en conseq眉猫ncia enfront d'aquelles actuacions que puguin afectar a l'estabilitat en l'ocupaci贸 i als drets de les plantilles.