Archivado en Comunicats, beneficis socials

Acord sobre l’adaptació del pla d’Igualtat.

comunicat

Desprès de sis mesos de intenses reunions i lents avenços, finalment hem pogut signar un PACTE d’IGUALTAT, CONCILIACIÓ i ASSETJAMENT.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Hem signat un Acord sobre l’adaptació del pla d’Igualtat a Caixa Penedès, que ens aportarà millores en Conciliació i que ha permès establir un protocol contra l’assetjament sexual, a més de la creació d’una Comissió que vetllarà perquè es compleixi la Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes a la nostra entitat.

Aquest acord, que CCOO hem treballat al llarg de sis mesos intensos de reunions i lents avenços, fins a arribar al satisfactori punt de la signatura del preacord el dimecres i la ratificació del Comitè Intercentres ahir dijous, aporta avantatges en matèria de Conciliació que milloraran la vida de molts pares i mares i la d’aquells que tinguin a casa algun familiar amb dependència.

Els punts més destacables d’aquest Acord són:

 Possibilitat d’aconseguir un apropament del centre de treball proper al domicili particular de la treballadora embarassada o en periode d’alletament. Possibilitat de gaudir del descans per maternitat en règim de temps parcial.

 Augment de dies per permís de paternitat dels 13 dies actuals fins als 16 en tres anys.

 Augment dels 10 dies naturals d’alletament en dos dies més, en cas de bescanviar les mitges hores diàries pel permís acumulat.

 Possibilitat de gaudir part de les vacances durant l’any següent al permís de maternitat.

 Dret a reducció de jornada adaptable a les necessitats del treballador o treballadora per causa de maternitat/paternitat, amb dret a percebre íntegrament l’ajut de guarderia independentment de la reducció.

 Dret a flexibilitzar en mitja hora la jornada diària –entrada a les 8,30 i sortida a les 15’30.

 Augment en dos dies més del permís retribuït de paternitat ( de 3 a 5 dies).

 Millora dels permisos retribuïts i també dels no retribuïts (podent percebre part o tot el salari gràcies a una bossa assistencial de 36000 € anyals que es crearà a l’efecte).

 Millora en els ajuts de naixement, passant dels actuals 60 € als 540 €, i de guarderia que passarà a 890 €, i d’ajut d’estudis dels fills, que passarà a 520 €.

 Totes aquestes millores, a més de les parelles matrimonials seran aplicables també a les parelles de fet establertes en registre públic, per exemple el permís de 15 dies per casament, que ara també el gaudiran les parelles de fet, a partir del moment d’enregistrar-se al registre d’unions civils (independentment que s’hagin gaudit ja dels 15 dies per matrimoni amb anterioritat).

Ens congratulem en la consecució de totes aquestes millores per als treballadors i treballadores que formem la plantilla de Caixa Penedès, i esperem que serveixi com a esglaó per anar pujant l’escala de millores futures que encara són necessàries.

En temps de crisi, la confiança en els que ens representen i en els que ens dirigeixen és més necessària que mai.

14 de novembre de 2008 – com. 48/08

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es