Archivado en Comunicats, Ocupacio

La mútua Egarsat acomiada una vintena de treballadors i en podria acomiadar més les properes setmanes

Podria tractar-se d’un expedient de regulació encobert

La mútua es nega a facilitar dades concretes als representants sindicals.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Seguros (Sector de Seguros (Cias y MATEPSS, Mediación y Servicios de Prevención)) ,


pdf print pmail

Egarsat, la mútua d´accidents laborals i malalties professionals de la seguretat social nº 276, que va néixer l´any 2007 amb el procés de fusió de Mútua Egara i SAT Mútua, està contribuint activament a engreixar les xifres d’atur.

 

Segons dades recollides per CCOO en els darrers mesos, Egarsat ha acomiadat al voltant d’una vintena de treballadors i treballadores en diferents centres de treball, i encara lo pitjor està per arribar: segons diferents fonts consultades, la direcció de la Mútua podria estar preparant una nova remesa d’acomiadaments en les pròximes setmanes.

 

Per contra d’aquesta onada d’acomiadaments, Egarsat finalitza l’any 2007 amb uns beneficis al voltant dels 42 milions d’euros, dels que més de 20 milions s’han retornat als comptes públics.

 

Segons la direcció d’Egarsat, que es neguen a facilitar dades concretes als representants sindicals dels treballadors, el Ministeri de Treball no sols està al corrent d’aquesta “reestructuració”, sinó que manifesten comptar amb el seu consentiment.

 

Per una altra banda el Ministeri ha donat el seu vist i plau a la incorporació d’Egasat a Suma Intermutual. Desconeixem si Suma està assabentada de la situació generada a Egarsat i el efecte que això pot tenir a les altres mútues que formen part del grup (UMIVALE, MAZ, Mútua de Navarra i Mútua Montañesa).

 

COMFIA-CCOO rebutja aquests acomiadaments ja que els considera totalment injustificats i exigeix a la direcció d’Egarsat que els aturi immediatament. De continuar aquesta política de destrucció de llocs de treball, COMFIA-CCOO donarà coneixement a l’Autoritat Laboral amb la fi de determinar si es tracta d’un expedient de regulació encobert, a la vegada iniciarà un procés de mobilització dels treballadors i treballadores de la Mútua.

COMFIA-CCOO Catalunya

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es