Archivado en

Prou “d’esclavatge!”

Esclavatge: estat d'esclaus/aves Esclau/ava: Persona sotmesa a la propietat absoluta d'altri. La seva vida podia ser extraordinàriament dura, especialment si era dedicat/da a un treball productiu o tolerable quan assolia la confiança de l'amo, cosa que s'esqueia quan entrava al seu servei personal.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Vés per on una definició que encaixa amb la dels treballadors/es de Caixa Laietana del segle XXI. Sobretot amb qui formen part de la plantilla de manera interina. És potser per això, que quan verbalment s'ha comunicat a una sèrie de persones que continuarien o renovarien el contracte, amb dia i hora per anar a signar-lo, vint-i-quatre hores abans (en el millor dels casos) i també telefònicament, se'ls avisa que ja no fan falta a Caixa Laietana, que la política de l'empresa  ha canviat, que en tot cas ja els/les avisaran quan calgui. Com si fossin simples mercaderies que una vegada utilitzades es poden llençar.

 

 

Senyors, quan es dóna una paraula  és un compromís ferm. Han pensat que aquest jovent s'havia organitzat la vida, si més no, aquest curs, en funció de la feina promesa? Han pensat que molts han renunciat a altres treballs, a altres oportunitats de feina? Saben que n'hi ha que han deixat de matricular-se a cursos, altres carreres, per les promeses que els hi han fet des del departament de personal? Són coneixedors que hi ha qui havia llogat un pis per residir més a prop de l'oficina que la Caixa li havia designat? No, és clar, vostès què han de saber. Però D'això se'n diu jugar amb el futur de la gent.

 

 

Com sempre, la Caixa ha canviat d'opinió, ha canviat de política, en un tres i no res, segons bufa el vent, sense un rumb clar. Jugant com sempre amb la plantilla com si fóssim els peons d'un tauler d'escacs, o potser ni això, perquè els escacs és un joc que s'ha de pensar i ser intel·ligent per a practicar-lo. Hauríem de dir, més aviat, que juguen a daus, joc basat totalment a l'atzar.

 

 

Si hi ha problemes s'han de buscar solucions, i la solució no és jugar-se el futur de la gent als daus: ara en  despatxem uns quants,  ara no renovem a d'altres i ens estalviem uns quants calerons. Mentrestant  apretem, ofeguem i explotem  a qui tenim en plantilla i qui dia passa any empeny. NO, no senyors, no és això.

 

 

NOTA.- US VOLEM ACONSELLAR A TOTHOM QUE SIGNI LA SEVA QUITANÇA (“FINIQUITO) AMB EL LEMA “HE REBUT, NO CONFORME”, D’AQUESTA MANERA US ASEGUREU PODER RECLAMAR EN EL CAS QUE LA LIQUIDACIÓ NO HAGI ESTAT BEN CALCULCADA.

 

LA SECCIÓ SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES ESTÀ A LA VOSTRA DISPOSICIÓ PER SI NCESSITEU QUE US REPASSEM LA QUITANÇA. US PODEU ADREÇAR A NOSALTRES A: 93 790 33 52 – 639 310 010 (Esteve Martínez i Antonio Ortíz)

 


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es