Archivado en Comunicats

DAVANT DE LA TEMPESTA, CALMA

Comunicat Caixa Tarragona

En els darrers dies estan apareixent als mitjans de comunicació un reguitzell de notícies relacionades amb el sector financer que, en alguns casos i per al lector poc avesat, poden resultar si més no confuses.

El que passa és que barregen conceptes de vegades molt tècnics, diferents indrets geogràfics de realitats socioeconòmiques molt diferents, i tot plegat pot contribuir a donar la imatge que estem tots al mateix sac, cosa que malgrat el món globalitzat en què vivim no és del tot certa.


pdf print pmail

Anem a pams, com ja dèiem en una circular anterior, a Europa i concretament a Espanya, els controls per part de les administracions encarregades del sector financer –Banc d’Espanya, Generalitat, etc.– són molt més estrictes que en els països anglosaxons, per tant la situació real de les diferents entitats que componen el sector financer espanyol és coneguda perfectament per aquests a través de les diferents inspeccions que realitzen de manera sistemàtica i periòdica.

Davant d’aquesta situació hem d’adoptar tots plegats un comportament serè i allunyat de maximalismes demagògics que no ens duen a cap altra cosa que a tirar-nos pedres al nostre terrat i que contribueixen a augmentar la confusió tant a dins com a fora de la nostra entitat.

En aquest país, les coses no es fan com als EUA. Les entitats amb problemes són absorbides per altres per tal de garantir els dipòsits dels clients i els llocs de treball.

Des de COMFIA-CCOO, estem fent un seguiment exhaustiu de la marxa de les diferents caixes per tal d’estar informats en tot moment de les circumstàncies per les que travessen i estar preparats per afrontar qualsevol eventualitat, i demanar, si s’escau, responsabilitats a qui les tingui.

En qualsevol cas, és la Direcció qui té l’obligació de donar-nos els arguments per tal de rebatre aquestes informacions davant l’opinió pública, si s’escau.

Entenem que ara és el moment de la calma, d’estar atents, però tranquils, i d’enfortir el nostre sindicat, perquè quan calgui siguem més forts per negociar.

Només un sindicat com CCOO pot oferir-te la garantia d’estar present a tot el sector i per tant afrontar un procés de negociació amb les màximes garanties.

Tarragona,17 de setembre de 2008

Veure en PDF


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es