Archivado en Comunicats

APUNTS PER A UNA REFLEXIÓ

Comunicat Caixa Tarragona

La crisi desfermada pel cas ENRON de fa uns anys va posar en entredit el sistema d’auditories privades com Arthur Andersen. Ara, l’actual crisi de les hipoteques anomenades subprime ha posat de manifest la poca professionalitat de les empreses de ràting que presenten els seus honoraris, com tothom sap, a les mateixes empreses que qualifiquen. Si més no, una mica sospitós, oi?


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Però bé, fins ara ens deien que era el millor sistema possible. Ja s’ha vist clarament que refiar-se’n que sigui el mateix que cobra els honoraris el qui els posi una mala nota és, si més no, pecar d’innocent. La mateixa Comissió Europea, a través del SEC (Securities and Exchange Comission), està estudiant la fórmula per crear una empresa de qualificació de riscos pròpia, per tal d’apaivagar la manca de confiança que afecta al conjunt del sistema.

Tot plegat ens fa pensar que aquesta situació de crisi mundial no és una situació merament de canvi de cicle. Sinó una crisi més profunda que està afectant al model del sistema.

Aquesta crisi, com és evident, està afectant de manera directa els bancs i caixes espanyols, tot i que en el nostre cas, a causa del sistema d’inspeccions públiques per part del Banc d’Espanya i de la Generalitat, la qüestió està, com a mínim des del punt de vista comptable, molt més clara que en els països anglosaxons.

Des de CCOO estem especialment atents que aquesta crisi no ens la facin pagar, com sempre, als treballadors i que la naturalesa jurídica de les nostres caixes continuï sent la que tants bons resultats ha donat al llarg de la seva història, tant econòmics com socials, mitjançant la seva obra social.

És per tot això que és el moment d’enfortir el nostre sindicat, l’únic que està present en totes les caixes de l’estat ­es diu que es vol canviar la llei per tal de possibilitar la fusió entre caixes de diferents comunitats­ i donar suport a les accions dirigides a garantir el manteniment i la qualitat dels nostres llocs de treball, així com a la idiosincràsia de les nostres empreses.


 
AFILIA’T A CCOO I LLUITA AMB NOSALTRES, ARA ÉS EL MOMENT!

Tarragona, 15 de juliol de 2008

Veure en PDF

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es