Archivado en Comunicats

Comunicat Caixa Tarragona

APUNTS PER A UNA REFLEXI√ď


La crisi desfermada pel cas ENRON de fa uns anys va posar en entredit el sistema d’auditories privades com Arthur Andersen. Ara, l’actual crisi de les hipoteques anomenades subprime ha posat de manifest la poca professionalitat de les empreses de ràting que presenten els seus honoraris, com tothom sap, a les mateixes empreses que qualifiquen. Si més no, una mica sospitós, oi?


pdf
print
pmail
Però bé, fins ara ens deien que era el millor sistema possible. Ja s’ha vist clarament que refiar-se’n que sigui el mateix que cobra els honoraris el qui els posi una mala nota és, si més no, pecar d’innocent. La mateixa Comissió Europea, a través del SEC (Securities and Exchange Comission), està estudiant la fórmula per crear una empresa de qualificació de riscos pròpia, per tal d’apaivagar la manca de confiança que afecta al conjunt del sistema.

Tot plegat ens fa pensar que aquesta situació de crisi mundial no és una situació merament de canvi de cicle. Sinó una crisi més profunda que està afectant al model del sistema.

Aquesta crisi, com √©s evident, est√† afectant de manera directa els bancs i caixes espanyols, tot i que en el nostre cas, a causa del sistema d¬íinspeccions p√ļbliques per part del Banc d¬íEspanya i de la Generalitat, la q√ľesti√≥ est√†, com a m√≠nim des del punt de vista comptable, molt m√©s clara que en els pa√Įsos anglosaxons.

Des de CCOO estem especialment atents que aquesta crisi no ens la facin pagar, com sempre, als treballadors i que la naturalesa jur√≠dica de les nostres caixes continu√Į sent la que tants bons resultats ha donat al llarg de la seva hist√≤ria, tant econ√≤mics com socials, mitjan√ßant la seva obra social.

√Čs per tot aix√≤ que √©s el moment d¬íenfortir el nostre sindicat, l¬í√ļnic que est√† present en totes les caixes de l¬íestat ¬≠es diu que es vol canviar la llei per tal de possibilitar la fusi√≥ entre caixes de diferents comunitats¬≠ i donar suport a les accions dirigides a garantir el manteniment i la qualitat dels nostres llocs de treball, aix√≠ com a la idiosincr√†sia de les nostres empreses.


 
AFILIA¬íT A CCOO I LLUITA AMB NOSALTRES, ARA √ČS EL MOMENT!

Tarragona, 15 de juliol de 2008

Veure en PDF