Archivado en Comunicats

El temps mai no els donarà la raó

comunicat

El segon sindicat de les Caixes d'Estalvis segueix obstinat en el seu intent de confondre i atemorir a les plantilles del sector amb el recurrent tema dels horaris.


pdf print pmail

Fent gala d'una “doble moral”, perquè mentre que critica aquells pactes que no ha signat – com el recent de Caixa Madrid - que regulen i milloren les condicions d'aquells treballadors (pocs) que voluntàriament presten els seus serveis en jornades singulars (poques); a més se'ls oblida – amb la mateixa reiteració – explicar a les plantilles tots els acords que sobre la mateixa matèria – horaris singulars – ha signat UGT: 10% de la plantilla en Caixa Astúries, oficines d'empresa en la Caixa General de Granada i en Cajasol. (Veure llistat d'acords subscrits per UGT en el sector en matèria de jornades singulars en www.comfia.net/ahorro/).

Però ja és posar-hi moltes penques a l'assumpte quan UGT acaba de signar a “la Caixa” (el 7 d'Abril de 2008 i el 2 de Juny de 2008) sengles acords per establir l'horari flexible per a més de 300 gestors financers i per a més de 200 assessors de Banca Privada supòsits que no estan contemplats en el Conveni de Caixes d'Estalvis; ni en l'apartat d'horaris singulars ni en cap altre.

Els horaris singulars no són cap novetat al nostre Conveni, existeixen des de 1986 i els seus supòsits van ser ampliats el 2001, signat aquest Conveni també per UGT. I què ha passat 22 anys després? Doncs que l'ús que se n'ha fet ha estat limitat en persones i centres - singular, com el seu nom indica -; i així seguirà sent.

El recent acord a Caja Madrid, en el qual UGT centra ara les seves mentides, ve a sumar-se a altres anteriors -signats, fins i tot per UGT, en aquesta mateixa Caixa i sobre aquesta matèria- que han generat l'existència de llistes d'espera de treballadors i treballadores que volen prestar serveis en aquestes oficines d'horari singular tant per les atractives condicions econòmiques i de temps lliure com per la garantia de la seva voluntarietat quant a l'accés a les mateixes i al límit temporal existent per a tornar a l'horari general.

Aquestes oficines, situades no només en centres comercials sinó també en estacions, aeroports i hospitals, suposen en total (incloses les 12 que s'afegiran per aquest acord) el 1,9 % de les oficines de Caixa Madrid, és a dir, 38 oficines d'horaris singulars de les 1.995 amb les quals compta l'Entitat; estant adscrites a les mateixes un 1,5% del total de treballadors i treballadores de la Caixa, és a dir, 207 persones de les 13.542 que componen Caixa Madrid.

En tot cas, una quantitat molt menor al 3 % d'oficines que UGT va proposar en la seva plataforma, juntament amb la resta de sindicats, l'any passat durant la negociació del Conveni.

Les condicions comunes en els acords subscrits a Caixa Madrid tant el 2004 com ara el 2008 són les següents: 

 

 

 

 

CONDICIONS ECONÒMIQUES

 

 

DIRECCIÓ 

  

Ø      Mínim Nivell IV (42.420,40 €/any) + Complement Funcional (des de 6.000 fins a 7.963.76 €/any) + Quanties Addicionals que se sumen a la Retribució Variable.

SOTSDIRECCIÓ

 Ø      Mínim Nivell V (41.037,80 €/any) + Complement Funcional (des de 4.000 fins a 5.871,24  €/any).

COMERCIALS

Ø      Complement Funcional (des de 2.600 fins a          3.779,52 €/any).

 

 

 

COMPENSACIONS EN TEMPS LLIURE

 

 

 

 

De 3 a 5 dies de permís addicionals a les vacances reglamentàries.

 

El temps ens està donant la raó a nosaltres, a CCOO, perquè el que sí que ha passat en aquests 22 anys és que, primer, vam aconseguir tots els dissabtes festa (Conveni de 1992, és a dir, 6 anys després de la implantació de les jornades singulars) i després, hem anat reduint les tardes laborables de dijous (tres més en l'últim Conveni), incrementant els dies de vacances i permisos (un més en l'últim Conveni), ... i seguirem avançant per aquest camí perquè CCOO, com hem fet durant aquests anys, posarem tot la nostra tenacitat i constància en això.

Les empreses en les quals treballem – les Caixes d'Estalvis- representen en l'actualitat el 50% del sistema financer del nostre país. Per a arribar aquí han comptat amb unes plantilles d'una alta qualificació en tots els sentits, al mateix temps que han introduït les reformes necessàries per a poder competir en condicions, sobretot amb els bancs.

I per a seguir estant aquí, les caixes s’hauran d’adaptar contínuament a l'entorn i, davant això, CCOO estarem en front negociant - i pressionant, si fa falta -, perquè els canvis no perjudiquin a les plantilles, perquè no es perdin drets sinó que se n’adquireixin de nous, amb l'objectiu de regular les condicions de treball – totes les que puguem– perquè les condicions no s'acabin imposant individualment i unilateralment als treballadors i treballadores. Altres sindicats potser prefereixen mirar cap a una altra banda – és més còmode – però CCOO no cometrem aquesta irresponsabilitat.

13 de juliol de 2008 - com. 35/08

Per a veure els textos complets d'aquests acords pots accedir a www.comfia.net/ahorro/.  

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es