Archivado en Comunicats

El temps mai no els donarà la raó

comunicat

El segon sindicat de les Caixes d'Estalvis segueix obstinat en el seu intent de confondre i atemorir a les plantilles del sector amb el recurrent tema dels horaris.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Fent gala d'una “doble moral”, perquè mentre que critica aquells pactes que no ha signat – com el recent de Caixa Madrid - que regulen i milloren les condicions d'aquells treballadors (pocs) que voluntàriament presten els seus serveis en jornades singulars (poques); a més se'ls oblida – amb la mateixa reiteració – explicar a les plantilles tots els acords que sobre la mateixa matèria – horaris singulars – ha signat UGT: 10% de la plantilla en Caixa Astúries, oficines d'empresa en la Caixa General de Granada i en Cajasol. (Veure llistat d'acords subscrits per UGT en el sector en matèria de jornades singulars en www.comfia.net/ahorro/).

Però ja és posar-hi moltes penques a l'assumpte quan UGT acaba de signar a “la Caixa” (el 7 d'Abril de 2008 i el 2 de Juny de 2008) sengles acords per establir l'horari flexible per a més de 300 gestors financers i per a més de 200 assessors de Banca Privada supòsits que no estan contemplats en el Conveni de Caixes d'Estalvis; ni en l'apartat d'horaris singulars ni en cap altre.

Els horaris singulars no són cap novetat al nostre Conveni, existeixen des de 1986 i els seus supòsits van ser ampliats el 2001, signat aquest Conveni també per UGT. I què ha passat 22 anys després? Doncs que l'ús que se n'ha fet ha estat limitat en persones i centres - singular, com el seu nom indica -; i així seguirà sent.

El recent acord a Caja Madrid, en el qual UGT centra ara les seves mentides, ve a sumar-se a altres anteriors -signats, fins i tot per UGT, en aquesta mateixa Caixa i sobre aquesta matèria- que han generat l'existència de llistes d'espera de treballadors i treballadores que volen prestar serveis en aquestes oficines d'horari singular tant per les atractives condicions econòmiques i de temps lliure com per la garantia de la seva voluntarietat quant a l'accés a les mateixes i al límit temporal existent per a tornar a l'horari general.

Aquestes oficines, situades no només en centres comercials sinó també en estacions, aeroports i hospitals, suposen en total (incloses les 12 que s'afegiran per aquest acord) el 1,9 % de les oficines de Caixa Madrid, és a dir, 38 oficines d'horaris singulars de les 1.995 amb les quals compta l'Entitat; estant adscrites a les mateixes un 1,5% del total de treballadors i treballadores de la Caixa, és a dir, 207 persones de les 13.542 que componen Caixa Madrid.

En tot cas, una quantitat molt menor al 3 % d'oficines que UGT va proposar en la seva plataforma, juntament amb la resta de sindicats, l'any passat durant la negociació del Conveni.

Les condicions comunes en els acords subscrits a Caixa Madrid tant el 2004 com ara el 2008 són les següents: 

 

 

 

 

CONDICIONS ECONÒMIQUES

 

 

DIRECCIÓ 

  

Ø      Mínim Nivell IV (42.420,40 €/any) + Complement Funcional (des de 6.000 fins a 7.963.76 €/any) + Quanties Addicionals que se sumen a la Retribució Variable.

SOTSDIRECCIÓ

 Ø      Mínim Nivell V (41.037,80 €/any) + Complement Funcional (des de 4.000 fins a 5.871,24  €/any).

COMERCIALS

Ø      Complement Funcional (des de 2.600 fins a          3.779,52 €/any).

 

 

 

COMPENSACIONS EN TEMPS LLIURE

 

 

 

 

De 3 a 5 dies de permís addicionals a les vacances reglamentàries.

 

El temps ens està donant la raó a nosaltres, a CCOO, perquè el que sí que ha passat en aquests 22 anys és que, primer, vam aconseguir tots els dissabtes festa (Conveni de 1992, és a dir, 6 anys després de la implantació de les jornades singulars) i després, hem anat reduint les tardes laborables de dijous (tres més en l'últim Conveni), incrementant els dies de vacances i permisos (un més en l'últim Conveni), ... i seguirem avançant per aquest camí perquè CCOO, com hem fet durant aquests anys, posarem tot la nostra tenacitat i constància en això.

Les empreses en les quals treballem – les Caixes d'Estalvis- representen en l'actualitat el 50% del sistema financer del nostre país. Per a arribar aquí han comptat amb unes plantilles d'una alta qualificació en tots els sentits, al mateix temps que han introduït les reformes necessàries per a poder competir en condicions, sobretot amb els bancs.

I per a seguir estant aquí, les caixes s’hauran d’adaptar contínuament a l'entorn i, davant això, CCOO estarem en front negociant - i pressionant, si fa falta -, perquè els canvis no perjudiquin a les plantilles, perquè no es perdin drets sinó que se n’adquireixin de nous, amb l'objectiu de regular les condicions de treball – totes les que puguem– perquè les condicions no s'acabin imposant individualment i unilateralment als treballadors i treballadores. Altres sindicats potser prefereixen mirar cap a una altra banda – és més còmode – però CCOO no cometrem aquesta irresponsabilitat.

13 de juliol de 2008 - com. 35/08

Per a veure els textos complets d'aquests acords pots accedir a www.comfia.net/ahorro/.  

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es