Archivado en Comunicats

La Inspecci贸 de Treball ens d贸na la ra贸


 pdf
print
pmail

Fa temps que Comfia-CCOO ve denunciat les inexactes interpretacions que, per part d'algunes Caixes, es fan dels criteris per a determinar la condici贸 del treballador o treballadora com a usuari de pantalles de visualitzaci贸 de dades - PVD - continguts en la normativa sobre avaluaci贸 i prevenci贸 de riscos laborals relatius a la utilitzaci贸 d'equips prove茂ts de pantalles de visualitzaci贸, i, conseq眉entment, de les mesures de prevenci贸 aplicables a aquestes persones.

Les nostres reivindicacions en aquesta mat猫ria han arribat fins a la Direcci贸 General de la Inspecci贸 de Treball i Seguretat Social qui, emparant les tesis de Comfia-CCOO, ha declarat que les persones que presten serveis a les Caixes d'Estalvis s贸n, per les circumst脿ncies del treball que desenvolupen, usuaris de pantalles de visualitzaci贸 de dades des del mateix moment que se superi la barrera de les dues hores, i, per tant, la seva salut ha de ser protegida en atenci贸 a aquestes concretes circumst脿ncies.

Per tant, ve a resoldre de manera definitiva la controv猫rsia existent quant a la interpretaci贸 actual que v茅nen efectuant algunes Entitats sobre la possibilitat d'aplicar una pol铆tica de prevenci贸 generalista i de caire economicista als seus treballadors sobre els riscos derivats de l'煤s d'ordinadors.

Aix铆 doncs, els treballadors i treballadores del sector d'estalvi han de ser protegits de manera individual i espec铆fica davant els riscos laborals derivats de l'煤s freq眉ent de l'ordinador, i en concret, de la pantalla de visualitzaci贸 de dades.

En tot cas, el nostre treball no acaba amb aquest 猫xit, sin贸 que farem el seguiment oport煤 en aquesta mat猫ria perqu猫 la salut de les persones treballadores sigui protegida degudament. Les Direccions de les Caixes ja no tenen excusa.

Des de Comfia-CCOO valorem molt positivament aquesta decisi贸 de la Direcci贸 General de la Inspecci贸 de Treball i Seguretat Social, que redundar脿 en una millor protecci贸 de la salut dels treballadors i treballadores de les Caixes d'Estalvis.

                                                      Setembre 2008