Archivado en Comunicats, Dones i Igualtat

La igualtat a Caixa Laietana molt lluny d聮aconseguir-se


La Comissi贸 d'Igualtat de la Secci贸 Sindical de CCOO a Caixa Laietana treballa en l'elaboraci贸 d'un Pla d'Igualtatpdf
print
pmail

El passat 1 de juliol public脿vem a la Intranet un comunicat sobre els Plans d'Igualtat en les Caixes. Com sabeu, CCOO de C. Laietana, est脿 treballant en l'elaboraci贸 d'un Pla d'Igualtat, tal i com preveu el Conveni, que ajudi a millorar les condicions de les dones i sobretot eliminar la discriminaci贸 existent entorn d'elles.

La llei org脿nica per a la igualtat efectiva entre dones i homes t茅 com objectiu fer efectiu el dret d'igualtat de tracte i d'oportunitats. Per a aconseguir-ho 茅s necessari remoure obstacles i estereotips socials que impedeixen o obstaculitzen la igualtat efectiva tal com es defineix en la llei org脿nica.

Des de la secci贸 sindical s'est脿 elaborant un diagn貌stic per a detectar les possibles situacions de discriminaci贸 respecte a les dones.

A partir d'aquesta premissa s'ha analitzat la plantilla amb les dades a 31/12/07 i aquests s贸n alguns dels resultats que hem extret de les an脿lisis efectuades.

 

 -La plantilla a Caixa Laietana est脿 composta per un 35.96% de dones i un 64.04% d'homes. Respecte al sector estem per sota quant a les dones en el global, que 茅s un 42%, i un 58% en els homes.

 -Hi ha una 脿mplia pres猫ncia de les dones en els nivells m茅s baixos, mentre que els homes s贸n la majoria en els nivells m茅s alts.

 

 

GRUP I

 

MUJERES

 

HOMBRES

 

Nivell I

 

0

 

2

 

Nivell II

 

1

 

24

 

Nivell III

 

1

 

18

 

Nivell IV

 

5

 

62

 

Nivell V

 

35

 

140

 

Nivell VI

 

21

 

127

 

Nivell VII

 

20

 

29

 

Nivell VIII

 

21

 

34

 

Nivell IX

 

34

 

33

 

Nivell X

 

50

 

39

 

Nivell XI

 

44

 

25

 

Nivell XII

 

108

 

103

 

Nivell XIII

 

54

 

46