Archivado en Comunicats, Eleccions Sindicals

ELECCIONS SINDICALS

INDRA continua amb el seu 'tarannà' antisindical i intenta impedir que COMFIA-CCOO realitzi campanya electoral

Un altre atac d'Indra a la llibertat sindical aquest cop a Barcelona en el grup Indra, al no permetre el repartiment de propaganda electoral a l'empara de l'article 9.1 de la LOLS.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Un nou atac contra la llibertat sindical, realitzat pel grup Indra. Després dels vergonyosos episodis a Màlaga i a Barcelona-Còrsega, acomiadant a candidats de CCOO; a Barcelona-Àvila retardant el procés electoral i provocant que una candidata denunciés assetjament laboral; i en la vaga en els serveis 24X7 d'Unió Fenosa, intentat substituir a les persones en vaga, hem d'afegir un més en el centre de treball de la Rambla Catalunya de Barcelona.

En aquest centre de treball, es van convocar eleccions al comitè d'empresa i, dintre del termini establert per al repartiment de propaganda electoral, membres de COMFIA-CCOO es van personar dintre de la jornada laboral per a exercir aquest dret. Segons l'article 9.1 de la LOLS, tenim dret a l'assistència i l'accés al centre, prèvia comunicació a l'empresari que va ser comunicat via fax i email i, sense que l'exercici d'aquest dret, pugui interrompre el desenvolupament normal del procés productiu.

Al personar-se en el centre, el responsable de RRHH, David Garcia Sáez, va denegar l'accés, argumentant que estava interpretant incorrectament l'article de la Llei. Davant aquesta negativa i, la nostra de “desallotjar”, va cridar als Mossos d’Esquadra que es van personar i van registrar la seva intervenció.

Encara així, es va decidir quedar-se fins a l'hora del menjar i repartir la propaganda en el carrer.

Ens consta a més, que aquesta actitud és bastant parcial ja que a altres centrals sindicals, se'ls permeten no solament ja l'entrada; si no, també se'ls reserven sales per a assemblea amb treballadors, fet que explícitament es neguen per escrit a COMFIA-CCOO.

No descartem emprendre accions legals contra Indra, per impediment del compliment legal establert en la constitució.

Segueix deixant-nos perplexos aquest tipus d'actituds més pròpies d'altres èpoques que ja crèiem superades.

Secció Sindical Estatal COMFIA-CCOO de Grup Indra

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es