Archivado en Comunicats

Es reobre el Pla de Prejubilacions

Important èxit de les mobilitzacions al SCH

El 7 de juny passat es va celebrar la reunió de la Comissió d'Ocupació del SCH integrada pels Sindicats i l'Empresa. Aquesta reunió arriba després d'un important conflicte al banc com a conseqüència de l'enduriment de la política disciplinària, dels reiterats acomiadaments, i de les pressions per obtenir baixes per reduir la plantilla, tal com hem denunciat els sindicats en aquestes ultimes setmanes mitjançant una intensa campanya de mobilitzacions, denunciant davant l'opinió pública i els mitjans informatius la situació creada pels responsables del banc.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Hem reivindicat que els possibles processos de reestructuració de plantilles es facin sense recórrer a mesures traumàtiques, utilitzant principalment la via de les prejubilacions. Tant el Protocol de Garanties signat després de la fusió que va donar origen al SCH, com l'Acord de Prejubilacions signat el passat 2003, tenen aquest objectiu.

A la reunió de la Comissió d'Ocupació, l'empresa ha anunciat que s'obre un nou Pla de Prejubilacions per a aquest any, al qual podran acollir-se, en principi, unes 600 persones, xifra que podria incrementar-se en la mesura que el Banc d'Espanya autoritzi el seu càrrec contra reserves. Evidentment, aquest Pla es durà a terme amb les condicions que van ser pactades pels Sindicats i el Santander Central Hispà en l'Acord de Prejubilacions de 2003.

Després de l'actuació del Banc en els últims mesos considerem que la reobertura d'aquest Pla de Prejubilacions és conseqüència de la pressió que hem desenvolupat els Sindicats al SCH i el suport que els treballadors i treballadores han prestat a les nostres iniciatives, com demostren els milers de delegacions de vot que ens estan arribant des de fa dies per intervenir en la pròxima Junta d'Accionistes.

Tots els sindicats signants d'aquesta circular rebutgem amb fermesa les recents declaracions del Conseller Delegat, Alfred Sáenz, sobre el “desmantellament de l'Estat del Benestar”, que contradiuen la suposada responsabilitat social corporativa d'aquesta empresa.

Valorem positivament l'avanç produït a la Comissió d'Ocupació, encara que continuarem vigilant perquè no es repeteixin les pressions de l'empresa sobre la plantilla. Esperem que el banc i el sector hagin entès el missatge, no estem disposats ni disposades a viure amb l'amenaça permanent dels acomiadaments, els sindicats prendrem totes les iniciatives que estiguin al nostre abast per evitar situacions com les ocorregudes al SCH.

COMFIA-CCOO - UGT - CGT - AMI - ELA - LAB - Solidaridad
14 de juny de 2004

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es