Archivado en Comunicats

Es reobre el Pla de Prejubilacions

Important 猫xit de les mobilitzacions al SCH


El 7 de juny passat es va celebrar la reuni贸 de la Comissi贸 d'Ocupaci贸 del SCH integrada pels Sindicats i l'Empresa. Aquesta reuni贸 arriba despr茅s d'un important conflicte al banc com a conseq眉猫ncia de l'enduriment de la pol铆tica disciplin脿ria, dels reiterats acomiadaments, i de les pressions per obtenir baixes per reduir la plantilla, tal com hem denunciat els sindicats en aquestes ultimes setmanes mitjan莽ant una intensa campanya de mobilitzacions, denunciant davant l'opini贸 p煤blica i els mitjans informatius la situaci贸 creada pels responsables del banc.


pdf
print
pmail
Hem reivindicat que els possibles processos de reestructuraci贸 de plantilles es facin sense rec贸rrer a mesures traum脿tiques, utilitzant principalment la via de les prejubilacions. Tant el Protocol de Garanties signat despr茅s de la fusi贸 que va donar origen al SCH, com l'Acord de Prejubilacions signat el passat 2003, tenen aquest objectiu.

A la reuni贸 de la Comissi贸 d'Ocupaci贸, l'empresa ha anunciat que s'obre un nou Pla de Prejubilacions per a aquest any, al qual podran acollir-se, en principi, unes 600 persones, xifra que podria incrementar-se en la mesura que el Banc d'Espanya autoritzi el seu c脿rrec contra reserves. Evidentment, aquest Pla es dur脿 a terme amb les condicions que van ser pactades pels Sindicats i el Santander Central Hisp脿 en l'Acord de Prejubilacions de 2003.

Despr茅s de l'actuaci贸 del Banc en els 煤ltims mesos considerem que la reobertura d'aquest Pla de Prejubilacions 茅s conseq眉猫ncia de la pressi贸 que hem desenvolupat els Sindicats al SCH i el suport que els treballadors i treballadores han prestat a les nostres iniciatives, com demostren els milers de delegacions de vot que ens estan arribant des de fa dies per intervenir en la pr貌xima Junta d'Accionistes.

Tots els sindicats signants d'aquesta circular rebutgem amb fermesa les recents declaracions del Conseller Delegat, Alfred S谩enz, sobre el 聯desmantellament de l'Estat del Benestar聰, que contradiuen la suposada responsabilitat social corporativa d'aquesta empresa.

Valorem positivament l'avan莽 produ茂t a la Comissi贸 d'Ocupaci贸, encara que continuarem vigilant perqu猫 no es repeteixin les pressions de l'empresa sobre la plantilla. Esperem que el banc i el sector hagin ent猫s el missatge, no estem disposats ni disposades a viure amb l'amena莽a permanent dels acomiadaments, els sindicats prendrem totes les iniciatives que estiguin al nostre abast per evitar situacions com les ocorregudes al SCH.

COMFIA-CCOO - UGT - CGT - AMI - ELA - LAB - Solidaridad
14 de juny de 2004