Archivado en Comunicats, Ocupacio

Forma’t i treballa amb l’ajut dels permisos individuals de formació (PIF)

18 06 08 Fes servir el PIF per acabar la carrera, per fer aquells estudis que tant desitjaves, per estudiar idiomes...
(Sol·licitud)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

 

 

 

 

Què és un PIF?

 

Per a quines accions formatives es pot demanar un PIF?

 

Què s’ha de fer per tenir un PIF?

 

 

Com es finança el permís?

 

 

 

 

 

Forma’t i treballa amb l’ajut dels permisos individuals de formació (PIF)

Compaginar el treball amb els estudis no és senzill, és per això que hi ha diferents possibilitats per poder exercir el dret del treballador de millorar la seva qualificació professional i personal. Els PIF són una eina més que no hem de desaprofitar.

És una bossa de fins a 200 hores laborals per any o curs acadèmic.

La formació ha de tenir una titulació o acreditació oficial i ha de ser formació presencial, però també s’inclou la part presencial dels estudis a distància. La novetat d’aquest any és que no tan sols serveix per poder assistir a les classes, sinó també per preparar exàmens i per fer els desplaçaments fins al lloc on es fa el curs.

Només cal demanar l’autorització al banc, el qual ha d’informar els sindicats de totes les sol·licituds rebudes i de les seves respostes. L’empresa només pot denegar el permís per causes d’organització o de producció. La sol·licitud del permís es fa amb un model que podeu trobar al nostre web –apartat de formació– o ens el podeu demanar directament. Amb tot, us recomanem que abans de demanar-lo us poseu en contacte amb nosaltres.

Aquest permís és gratuït tant per al treballador com per al banc. El treballador cobra el seu salari com cada mes (sou base, antiguitat, complements fixos i part proporcional de les pagues extraordinàries) i no comporta cap cost per al banc perquè disposa d’un crèdit de més de 50.000 euros per finançar els PIF. Aquest import prové de les quotes que ingressa a la Seguretat Social pel concepte de formació professional de les nostres nòmines.

El PIF ajuda a adquirir més coneixements, fer un reciclatge permanent i millorar tant el desenvolupament professional com el personal de les plantilles de les empreses, les quals esdevenen més competitives.

Fes servir el PIF per acabar la carrera, per fer aquells estudis que tant desitjaves, per estudiar idiomes...

Juny de 2008

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es