Archivado en Campanyes, Ciberdrets

Patrocinada per l'ONU i per l'Internet Society

Comença la 1º Campanya Mundial de Seguretat en la Xarxa

Un any més CC.OO. col·laborem amb l'Associació d'Internautes i altres empreses i organismes en la campanya per la seguretat en la xarxa. Aquest any la campanya té una projecció de caràcter mundial i compte amb pàgines en els idiomes més importants.


pdf print pmail

Organitzada per l'Associació d'Internautes i Panda Software i sota el lema “Netejant el Planeta de Virus”, neix amb l'objectiu d'aconseguir “una Xarxa més segura per a l'internauta”

La Campanya està disponible en http://www.seguridadenlared.org i es llança en vuit dels idiomes més utilitzats en Internet, per a aconseguir una cobertura del 86,4% dels internautes

Els internautes obtindran informació, formació i solucions gratuïtes per a protegir els seus ordinadors de les amenaces de la Xarxa fins el 31 de juliol a través del site de la Campanya

És una iniciativa oberta que neix amb suports públics i privats en més de 50 països. Qualsevol internauta, empresa o institució pot participar i ajudar a la difusió d'aquesta iniciativa

Disponible en http://www.seguridadenlared.org la 1ª Campanya Mundial de Seguretat en la Xarxa és una iniciativa oberta que neix com resposta a una necessitat dels usuaris d'Internet i té com objectiu aconseguir una Xarxa més segura per a tots. El seu propòsit és arribar als internautes del món amb informació, formació i solucions. Per això, la Campanya està disponible en vuit dels idiomes més utilitzats en Internet, que per aquest ordre, segons Global Reach, són: anglès (35,8%), xinès (14,1%), japonès (9,6%), espanyol (9,0%), alemany (7,3%), francès (3,8%), portuguès (3,5%) i italià (3,3%).

Pot participar en aquesta Campanya tot aquell internauta, empresa o institució que, de forma voluntària, desitgi contribuir a la seva difusió. Així, a través del site de la Campanya, http://www.seguridadenlared.org/participa, qualsevol persona que tingui un lloc web pot adherir-se com col·laborador i obtenir els recursos necessaris per a donar-la a conèixer des de la seva Web.

Igualment, tots els visitants que acudeixin al site de la 1ª Campanya Mundial de Seguretat en la Xarxa tindran la possibilitat de protegir els seus ordinadors tant de virus com d'altre tipus d'intrusos, utilitzant les diferents eines gratuïtes que estan a la seva disposició. Entre aquestes destaquen versions comercials amb serveis gratuïts que s'ofereixen, de forma exclusiva, als visitants del portal.

A més, els internautes tenen una línia oberta amb experts en seguretat, ja que a través d'un fòrum poden fer qualsevol tipus de consulta que serà resposta. L'objectiu és solucionar totes els dubtes i inquietuds i recollir els suggeriments que els internautes puguin tenir sobre qualsevol aspecte relacionat amb la seguretat en la Xarxa.

Segons Víctor Domingo, president de l'Associació d'Internautes: "El nostre objectiu és arribar al major nombre d'internautes possible i ajudar-los, d'aquesta manera, a formar part d'una comunitat segura".

Per la seva banda, José María Hernández, vicepresident d'Expansió Internacional, afegeix: "En Panda Software estem orgullosos de poder col·laborar, en l'àmbit que més coneixem de la prevenció contra virus i intrusos, en l'assoliment d'una societat més segura i productiva, a través d'aquesta iniciativa oberta als internautes de tot el món".

El problema i la solució

En aquests moments, segons les dades de Global Reach hi ha 729,2 milions d'internautes. Un 86,4%, parlen els vuit idiomes més utilitzats en Internet.

A aquestes xifres s'uneix el fet que hi ha més de 76.000 virus circulant per Internet en aquests moments, i uns 1.600, segons dades de Panda Programari, són especialment actius, és a dir, continuen infectant els equips. Diàriament, poden arribar a aparèixer -en casos excepcionals- fins 100 virus nous, i la mitjana mensual se situa entorn dels 600 nous virus.

La combinació d'aquests fets al costat de l'existència d'altre tipus d'amenaces -com els atacs d'intrusos, el spam, el spyware, etc.-, fa que Internet no sigui un mitjà percebut com segur pels internautes, que se senten desprotegits. Aquest sentiment es veu afavorit per les epidèmies mundials, com les protagonitzades en 2004 pels virus Netsky, Bagle i Mydoom.

Com resposta a aquesta situació, neix la 1ª Campanya Mundial de Seguretat en la Xarxa.


http://www.seguridadenlared.org: informació, formació i solucions

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es