Archivado en Comunicats, Salari

Sobre la "paga" dels 400 euros


Aclariments sobre la seva aplicaci贸


pdf
print
pmail

Davant dels dubtes i les consultes que est脿 generant l聮anunciada 聯PAGA聰 dels 400 euros volem fer-vos els seg眉ents aclariments respecte a la seva aplicaci贸.

Una nova deducci贸 a l聮IRPF
En primer lloc, cal tenir en compte que no 茅s una 聯paga聰 sin贸 que es crea una nova deducci贸 fiscal als rendiments del treball o per activitats econ貌miques. 脡s una deducci贸 de la quota l铆quida amb efectes d聮1 de gener de 2008, que en tractar-se d聮una deducci贸 de la quota, afectar脿 a les persones que tinguin una quota derivada dels rendiments del treball o per activitats econ貌miques, i per tant es podr脿 deduir fins a 400 euros.

200 euros el mes de juny
Aquesta nova deducci贸 afecta la manera de calcular les retencions a compte de l聮impost, per aix貌 el govern ha modificat el reglament de l聮IRPF, pel que fa a les retencions, tot incorporant aquesta deducci贸.
Per aquest any, com que ja estem a meitat de l聮exercici fiscal, el govern ha decidit avan莽ar a efectes pr脿ctics la deducci贸 aplicant una reducci贸 de 200 euros, com a m脿xim, de la retenci贸 a compte en la n貌mina del mes de juny. Aix铆, a la propera n貌mina de juny, s聮aplicar脿 encara el percentatge de retenci贸 que es venia aplicant, per貌 la quantitat resultant es disminuir脿 en 200 euros com a m脿xim.
Aquesta disminuci贸 no la percebran en aquest juny aquelles persones que se聮ls apliqui el tipus m铆nim de retenci贸 del 2 % durant menys d聮un any i no la veuran sencera aquelles que tinguin una retenci贸 a compte del IRPF menor als 200 euros, encara que se聮ls compensar脿 en els mesos successius.

Com a exemple: Qui aquest juny tingu茅s una retenci贸 de 250 euros, se l聮hi far脿 煤nicament una retenci贸 de 50 euros, per貌 en el cas de no arribar a una retenci贸 de 200, no tindr脿 retenci贸.
A partir del mes de juliol es disminuir脿 el tipus de retenci贸 en la quantia necess脿ria per completar la reducci贸 de les retencions fins els 400 euros.
Per a l聮any 2009 i successius, les retencions a compte sobre els rendiments del treball ja incorporaran aquesta deducci贸 de 400 euros anuals.

Resum 
juny 2008
 Fins a 200 euros menys de retenci贸 a compte de l聮IRPF per rendiments del treball.
juliol-desembre 2008 Es redueixen els percentatges de la retenci贸 fins completar els 400 euros de deducci贸.
2009 Els percentatges de retenci贸 ja es calcularan en funci贸 d聮incloure  la deducci贸 de fins a 400 euros en tot l聮any.