Archivado en Comunicats, Ocupacio

Manca personal


Volem solucions, ja!


pdf
print
pmail

La manca de personal a Caixa Laietana √©s cr√≤nica, q√ľesti√≥ aquesta que reiteradamentvenim denunciant, i a  la qual la Direcci√≥ no hi posa remei, nom√©s bones paraules.

 

Molt sovint ens trobem oficines amb una sola persona durant dies i dies, o b√© oficines on oficialment consten 4 o 5 persones que  no arriben a 2 o 3. Zones sense suplents, i tamb√© Departaments Centrals, on per costum ja es d√≥na per descomptat que les baixes i les vacances no es supleixen,  i que, a m√©s, estan en el punt de mira per tal de reduir, en un futur, el nombre d¬íempleats i empleades que tenen actualment.

 

I tot això passa en una Entitat amb més de 275 centres de treball. Una Entitat que per la seva pròpia grandària i pel seu bon govern, hauria de tenir-ho tot previst.

 

Aqu√≠, per√≤, l¬í√ļnic previsible √©s l¬íesfor√ß que far√† el company/a de torn que patir√† la situaci√≥, que √©s qui resoldr√† el problema. Sense cap compensaci√≥, naturalment.

 

Tanmateix, l¬íexcessiva rotaci√≥ del personal, √©s a dir, la continua sagnia de bons professionals que marxen perqu√® no veuen un futur clar, agreuja encara m√©s aquesta trista realitat. A ning√ļ se li escapa que aquestes ¬ďfugides¬Ē ens empobreixen com a Entitat. Aquesta p√®rdua de capital hum√† que no t√© un reflex a curt termini en la compte de resultats ens passar√† factura a llarg termini.

 

Ara s’acosta novament el període de vacances, i de nou els Serveis Centrals no tindran suplents, per tant les oficines patiran de nou retards en la resolució dels seus temes. Però el gran perjudicat, o més ben dit, el perjudicat final serà el CLIENT (de qui tots i totes vivim, senyor Director)

 

Per√≤ tamb√© les Oficines patiran durant aquests per√≠odes ¬ďvacacionals¬Ē. Perqu√® si b√©, en teoria, algunes (no totes) tindran suplents, √©s obvi qu√®, per m√©s bona voluntat i preparaci√≥ que tinguin aquests nous companys i companyes, (als quals des d¬íara volem donar la benvinguda i agrair-los l¬íesfor√ß que faran en ajudar-nos), dif√≠cilment podran substituir totalment a companys amb anys d¬íexperi√®ncia.

 

Succeirà també que en aquest període, mentre alguns companys i companyes no podran gaudir de les vacances desitjades, la Direcció de l’Entitat en bloc, gaudirà de les seves, i moltes decisions no es podran prendre per manca de directius, per a desesperació de molts clients i dels soferts empleats que tindran que resoldre la papereta.

 

No ens cansarem de reflectir la realitat i de donar solucions: equips de supl√®ncies, pla de formaci√≥ adequat a les tasques que cadasc√ļ ha de desenvolupar, pla de carrera, per√≤ tamb√© coses tant obvies com ¬ďrecontractar¬Ē pels per√≠odes d¬íestiu companys i companyes d¬íaltres anys, contractes de m√©s llarga durada: m√≠nim 6 mesos, i altres mesures....

 

Però necessitem quelcom més. Volem solucions, ja. No poden vostès, (la Direcció) continuar ignorant els problemes, ni podem (nosaltres) continuar explicant la realitat que tothom ja coneix. La nostra feina no és només ser narradors de la realitat, sinó que ens pertoca forçar a la Direcció perquè s’avinguin a arreglar tots aquest problemes, convencent-los, amb arguments, de qué és el millor per a tots plegats. Anem per feina, doncs.