Archivado en Comunicats, beneficis socials

Conveni d聮Oficines i Despatxos de Catalunya

Ens aturen tres setmanes les negociacions quan tenim encara molt per negociar


El passat 4 d聮abril v脿rem iniciar la negociaci贸 del Conveni, des de llavors fins ara han passat moltes coses.


pdf
print
pmail
Recordar-vos, abans que res, que dintre de les nostres reivindicacions, en base a l聮enquesta que v脿rem promoure l聮estiu passat, aix铆 com del nostre coneixement exhaustiu del sector, entre altres coses demanem que cap salari estigui per sota dels 1.000 euros, que no es faci efectiva la cl脿usula d聮absorci贸 i compensaci贸 per tal que els augments no sigui ficticis si no reals, que hi hagi una reducci贸 de jornada prou significativa perqu猫 la gent pugui m茅s hores per assumptes propis o per anar al metge, que hi pugui haver una carrera professional real i la gent pugui tenir la oportunitat real de pujar de categoria.

La resposta de la patronal, en quant hem arribat al punt salarial 聳tant pel que fa al salari o cl脿usula d聮absorci贸聳 ens ha dit: d聮entrada no i ens proposa per contra estudiar el canvi i mobilitat de les categories.

En concret:

Salari. La patronal no es tanca a la possibilitat de que es valori arribar als 1.000 euros, per貌 ells manifesten que arribar en aquest punt els suposa un esfor莽 econ貌mic massa gran i, per tant, inassumible si la durada del conveni 茅s curta. Si la durada 茅s m茅s llarga 聳i ells proposen 6 anys- podrien assumir entrar en aquest concepte ja que manifesten que demanem pujades de fins al 42% respecte les taules salarials del 2007.

Classificaci贸 professional. La patronal Foment del Treball considera molt important un canvi en la classificaci贸 professional i ens han posat sobre la taula una proposta de reclassificaci贸 professional per passar de categories a grups. La proposta no ve acompanyada de cap percepci贸 salarial, concepte per nosaltres clau per poder continuar parlant del tema. Nosaltres estar铆em disposats a entrar sempre que pogu茅ssim incorporar la possibilitat de fer la carrera professional.

Jornada. En aquests moments, la patronal no vol ni sentir parlar de cap tipus de reducci贸 de jornada.

On s铆 que sembla que podr铆em arribar a acords, vinculats sempre al conjunt del conveni, 茅s en les seg眉ents mat猫ries:

Plus nocturn i festiu. La patronal accepta la nostra proposta d聮apujar la quantia del plus nocturn i d聮introduir un nou plus festiu per qui tingui que treballar en dies festius.

Vacances i calendari. S聮introduiria la possibilitat d聮anar al TLC i vincular-se a un arbitratge de car脿cter obligatori en cas de desacord amb el tema de les vacances o del calendari. Seria una millora important tenint en compte que fins ara, en cas de desacord la legislaci贸 remet a la jurisdicci贸 judicial competent.

A dia d聮avui fa tres setmanes que no hi ha reuni贸 de la mesa negociadora en espera de la proposta concreta del tema grups professionals. Probablement sigui una t脿ctica dilat貌ria de la negociaci贸, ja que es pot parlar perfectament d聮altres punts de la plataforma. COMFIA-CCOO estem fent gestions per tal d聮avan莽ar i us continuarem informant dels aven莽os que es vagin produint o de les accions a emprendre si nos es donen els passos favorables que esperem en relaci贸 a la plataforma reivindicativa.

Seguirem informant.
Juny de 2008