Archivado en Comunicats

La Direcció, pel bon camí?


Assistim a un nou cicle en les relacions laborals de la nostra empresa?


pdf
print
pmail

Sense llençar les campanes al vol, però amb l’esperança de que alguna cosa es comenci a moure, assistim, des de CCOO, moderadament esperançats, a un nou cicle, amb millors expectatives per al conjunt de la plantilla.

 

Si més no, això és el que hem pogut constatar desprès de diverses converses que em mantingut amb el nou Director General, des del passat mes de gener.

 

D¬íaquestes converses, per√≤ tamb√© de les que ja p√ļblicament a manifestat (dimecres a Madrid es va reunir amb tota la plantilla per a, entre d¬íaltres coses, anunciar que la seva intenci√≥ era millorar les condicions laborals) i de les seves declaracions p√ļbliques (vegeu entrevista en el Tot Matar√≥ d¬íaquesta setmana) on declara ¬ď√©s molt important el factor hum√†¬Ē, ¬ďs√≥c molt conscient de la import√†ncia del treball en equip i la necessitat de sentir-se b√© dins d¬íell¬Ē, que desitgem que les relacions laborals millorin substancialment en aquesta Entitat.

 

Unes condicions que tothom sap, inclosa la pròpia Direcció, estan per sota de mercat.

 

Comissions Obreres, us volem recordar, l¬íany 2003 va elaborar una ¬ďProposta de millores de les condicions laborals¬Ē, que va presentar al Consell d¬íAdministraci√≥. De resultes d¬íaquell dossier, assumit pel Comit√® d¬íEmpresa, vam comen√ßar a negociar amb la Direcci√≥, per√≤, com tothom sap, despr√®s de quasi b√© un any de negociacions la Direcci√≥ va desestimar totes les nostre peticions. Desitgen que, ara, la cosa sigui ben diferent.

 

En aquell dossier, us recordem breument, parlàvem de: pòlisses d’assegurances a preus preferents, jubilacions parcials, millores econòmiques pels equips comercials (plusos per desplaçaments, pagament de despeses, etc), carreres professionals ben definides, supressió de comissions i despeses pels empleats, millores en els préstecs, universalització de beneficis econòmics per l’aconseguiment d’objectius, millora de la classificació d’oficines, etc, etc.

 

En aquesta línia creiem que ens hauríem de moure a partir d’ara. Sense presses, però sense pauses. Amb esperit constructiu, amb ganes d’avançar. Sense protagonistes exclusius. Perquè el que volem tots, i principalment els representants sindicals, és millorar les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores.

 

Des de Comissions Obreres estem convençuts de la necessitat d’anar tots plegats en aquest sentit. Pe això, valorem com a positiu que la Direcció tingui la intenció, en breu, de parlar amb tota la representació laboral, per anar cercant punts de trobada.

 

Essent aix√≠, que ning√ļ ho dubti, trobar√† per part de Comissions Obreres la m√†xima col¬∑laboraci√≥.