Archivado en Comunicats

Pau i Solidaritat COMFIA Catalunya

El negoci d’armes continua – denunciem-lo!

“I LES EMPRESES? Quin tipus d'inversions estant realitzant? Quin compromís prenen de rebuig i de mantenir-se al marge d’aquestes pràctiques?”


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , RSE Sostenibilidad (RSE Sostenibilidad) ,


pdf print pmail

Mesos endarrere vam fer difusió d'un full relatiu a la participació de les entitats financeres en empreses relacionades amb el comerç d'armes. Acabàvem aquell full (que podeu recuperar al lloc web www.comfia.cat) fent una crida a l’opinió pública per tal d’afavorir un canvi d’actitud de bancs i caixes que financen el comerç i la fabricació d’armes.

Tot i les diferents campanyes de denúncia que s’estan fent (al lloc web www.bbvasensearmes.org hi trobareu les campanyes i les intervencions a la junta d’accionistes del BBVA) continua el negoci lucratiu d’invertir en empreses que fabriquen o venen armes.

Considerem de gran interès la informació que aporta el Centre d’Estudis per la Pau JMDelàs (www.justiciaipau.org/centredelas) i per això adjuntem a aquest full el quadro resum que elabora i actualitza de les empreses militars i les Corporacions Financeres i empreses participades per la banca per a la producció d’armament. A la vista d'aquesta informació, es pot comprovar l’abast i l’extensió d’aquest “canvi de cromos” que fan bancs i caixes als diferents paquets accionarials de les empreses del sector de les armes.

Existeixen, a més, altres estudis sobre l'activitat inversora dels bancs que aporten informació preocupant sobre activitats que destrueixen el Medi Ambient. Com exemple volem ressaltar la campanya que esta realitzant SETEM contra les inversions del Grup Santander relatives al projecte Río Madeira (Brasil). Aquest projecte comporta un risc molt elevat ja que la seva posta en marxa perjudicarà tant les comunitats locals de Rondonia com el futur de l’Amazonia. (informació campanyes SETEM www.finanzaseticas.org). Tot plegat adobat amb l’acostumat obscurantisme que envolta totes aquestes operacions accionarials o creditícies.

Des del Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA-CCOO volem donar un nou pas en relació amb aquests aspectes. Proposem a les seccions sindicals dels nostres sectors que s’adrecin a les respectives direccions de les empreses amb una pregunta sobre el tipus d'inversions al que ens estem referint. Alhora reclamant un compromís explícit favorable a rebutjar i mantenir-se al marge d’aquestes pràctiques, en consonància amb els principis de la RSE (Responsabilitat Social Empresarial) que moltes direccions han subscrit.

Tornem a insistir que en aquests moments és molt importar anar creant una opinió pública que sigui crítica, que denunciï aquestes pràctiques. Totes i tots, representacions laborals però també treballadors, tenim molt a dir i a fer.

Uneix-te a les campanyes que denuncien el comerç i fabricació d’armes, a través de les web aquí publicades. Fes arribar la teva denúncia personal, o col·lectiva de tot el teu centre de treball, a la Direcció de la teva Empresa. Des del Grup de Pau i Solidaritat continuarem fent-nos ressò d’aquestes campanyes i convidant a totes i tots a participar, a denunciar conjuntament.

Esperem la teva col·laboració.Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es