Archivado en Comunicats, Ocupacio

La Inspecció de Treball dóna la raó a COMFIA-CCOO i reconeix la relació laboral per al col·lectiu de telemàrqueting

La secció sindical de COMFIA-CCOO d'ASGECA aconsegueix que, arran de la denúncia que va interposar al gener de 2007, la Inspecció de Treball reconegui la relació laboral dels 66 treballadors i treballadores del departament de telemàrqueting que operen a ASGECA de Barcelona, en lloc de la relació mercantil que ve sostenint la direcció de l'empresa.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Seguros (Sector de Seguros (Cias y MATEPSS, Mediación y Servicios de Prevención)) ,


pdf print pmail

La Inspecció de Treball ha comprovat que aquest col·lectiu de treballadors adscrits a l'àrea de telemàrqueting de l'Agència de Fontanella de Barcelona de l'empresa ASGECA S.A., Agència d'Assegurances de Santa Lucía, realitza feines de captació de clients i venda d'assegurances per telèfon, ubicats en taules amb separadors en forma de cabines en els locals de l'empresa.

L’esmentat col·lectiu tenia formalitzat contractes mercantils com Subagents d'Assegurances, fins i tot després de l'entrada en vigor de la Llei 26/2006 de Medicació d'assegurances i reassegurances privades, que deroga la figura del subagent i que havien formalitzat contractes en aquesta condició.

L'Acta de la Inspecció de Treball recull els fets comprovats així com les manifestacions del representant de l'empresa i les dels treballadors afectats, constatades durant la visita a l’esmentada oficina, el que duu a reconèixer la relació laboral d'aquest col·lectiu i a la vegada obliga a l'empresa de fer-se càrrec de la liquidació de la Bases de cotització per Contingències Comuns i Contingències Professionals dels períodes compresos des de gener de 2004 fins a agost de 2007, temps que correspon al de la inspecció efectuada.

A partir d'aquesta resolució de la Inspecció de Treball, la secció sindical de COMFIA-CCOO d'ASGECA veu important que tots els treballadors de l'empresa i en concret a aquest col·lectiu s'abstingui de formalitzar qualsevol tipus de contracte paral·lel al del laboral, ja que sinó suposaria tornar a l'ocupació informal i fora de la llei, sense estabilitat, ni drets ni beneficis socials, i en general a un estat d'indefensa davant qualsevol contingència laboral.

Secció sindical de COMFIA-CCOO d'ASGECA

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es