Archivado en Comunicats, Ocupacio

La Inspecció de Treball dóna la raó a COMFIA-CCOO i reconeix la relació laboral per al col·lectiu de telemàrqueting

La secció sindical de COMFIA-CCOO d'ASGECA aconsegueix que, arran de la denúncia que va interposar al gener de 2007, la Inspecció de Treball reconegui la relació laboral dels 66 treballadors i treballadores del departament de telemàrqueting que operen a ASGECA de Barcelona, en lloc de la relació mercantil que ve sostenint la direcció de l'empresa.


pdf print pmail

La Inspecció de Treball ha comprovat que aquest col·lectiu de treballadors adscrits a l'àrea de telemàrqueting de l'Agència de Fontanella de Barcelona de l'empresa ASGECA S.A., Agència d'Assegurances de Santa Lucía, realitza feines de captació de clients i venda d'assegurances per telèfon, ubicats en taules amb separadors en forma de cabines en els locals de l'empresa.

L’esmentat col·lectiu tenia formalitzat contractes mercantils com Subagents d'Assegurances, fins i tot després de l'entrada en vigor de la Llei 26/2006 de Medicació d'assegurances i reassegurances privades, que deroga la figura del subagent i que havien formalitzat contractes en aquesta condició.

L'Acta de la Inspecció de Treball recull els fets comprovats així com les manifestacions del representant de l'empresa i les dels treballadors afectats, constatades durant la visita a l’esmentada oficina, el que duu a reconèixer la relació laboral d'aquest col·lectiu i a la vegada obliga a l'empresa de fer-se càrrec de la liquidació de la Bases de cotització per Contingències Comuns i Contingències Professionals dels períodes compresos des de gener de 2004 fins a agost de 2007, temps que correspon al de la inspecció efectuada.

A partir d'aquesta resolució de la Inspecció de Treball, la secció sindical de COMFIA-CCOO d'ASGECA veu important que tots els treballadors de l'empresa i en concret a aquest col·lectiu s'abstingui de formalitzar qualsevol tipus de contracte paral·lel al del laboral, ja que sinó suposaria tornar a l'ocupació informal i fora de la llei, sense estabilitat, ni drets ni beneficis socials, i en general a un estat d'indefensa davant qualsevol contingència laboral.

Secció sindical de COMFIA-CCOO d'ASGECA

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es