Archivado en Comunicats

Es compensen aquestes hores amb llic猫ncies retribu茂des

El dret a la formaci贸


24 04 08 El dret a la formaci贸 comporta l'assignaci贸 adequada de personal a les oficines, a centres corporatius i la compensaci贸 corresponent.


pdf
print
pmail

El dret a la formaci贸

El pla de formaci贸-2008 que l'empresa ens va presentar en l'煤ltima reuni贸 de la Comissi贸 Parit脿ria de Formaci贸 es centra fonamentalment en la formaci贸 comercial del personal d'oficines, tant administratius i gestors com directors. En canvi, hi haur脿 poca formaci贸 per a la plantilla dels centres corporatius. Aix貌 es va constatar tamb茅 l'any passat, quan la mitjana de cursos fets per empleat va ser superior a 6, per貌 en aquests centres va ser al voltant de 3,5. B脿sicament en aquest pla veiem dues q眉estions que necessiten millora. D'una banda, la necessitat, cada vegada m茅s urgent, que el pla de formaci贸 tingui en compte tamb茅 el desenvolupament de les compet猫ncies de la plantilla dels centres corporatius per al seu progr茅s laboral i professional.

De l'altra, el personal d'oficines patir脿 m茅s pressi贸 per l'augment d'hores dedicades a la formaci贸. El banc considera que 茅s molt f脿cil fer un curs a dist脿ncia en l'oficina al mat铆, ja que es poden fer "en els moments que no hi ha clients a l'oficina". Tanmateix, si durant el 2007 s'han at猫s unes 600 sol路licituds de compensaci贸 per les hores de formaci贸 que s'han fet fora de la jornada laboral, i si en el mateix per铆ode el 95% de la plantilla ha fet formaci贸 (m茅s de 60.500 cursos), es fa dif铆cil creure que la majoria dels empleats s'hagin format durant la seva jornada laboral.

脡s per aix貌 que es fa imprescindible l'assignaci贸 adequada de personal en les oficines i:

1. Que les accions formatives, presencials i a dist脿ncia, es facin durant la jornada laboral i, en cas contrari, que s'aboni sempre la despesa del dinar si el participant fa la formaci贸 presencial a la tarda.
2. Que sempre s'aboni la subvenci贸 per la connexi贸 a Internet quan es fa formaci贸 a dist脿ncia fora del banc.
3. La necessitat d'un proc茅s autom脿tic per a l'acumulaci贸 de les hores de formaci贸 que es fan fora de la jornada laboral, amb la finalitat d'aconseguir transpar猫ncia i objectivitat quan es compensen aquestes hores amb llic猫ncies retribu茂des.

Mentre aix貌 no passi, i at猫s que l'empresa obvia esmentar el dret a la compensaci贸 en les seves convocat貌ries a cursos de formaci贸 a la tarda perqu猫 considera que 茅s un dret conegut per tota la plantilla, haureu de recordar al vostre cap m茅s immediat que tingui en compte les hores de formaci贸 que feu fora de la jornada laboral, per compensar-les posteriorment amb llic猫ncies retribu茂des per formaci贸 en l'apartat de vacances de People.

Abril de 2008