Archivado en Noticies, Salut Laboral

Nombrosa participació de delegats en la Jornada tècnica sobre amiant

El passat dijous 17 d'abril ha tingut lloc al Teatre Sindical de CCOO una jornada tècnica sobre amiant, organitzada per la federació COMFIA, que ha comptat amb una nombrosa participació de delegats sindicals, mostra de l'interès pels temes de salut laboral entre els afiliats.


Este artículo se publicó originalmente en BALEARS (Servicios CCOO Illes Balears) ,


pdf print pmail

Dijous passat 17 d'abril es va celebrar al Teatre Sindical de CCOO una jornada tècnica sobre amiant, organitzada per COMFIA, Federació de Serveis Financers i Administratius de les Illes Balears. La jornada s'emmarcà dins un pla més ampli en el que s'elabora junt amb l'Administració un registre de la presència d'amiant o de materials que contenen amiant (MCA) en instal·lacions o edificis, la qual cosa implica la seva vigilància així com el control periòdic del seu estat de conservació si es decideix la seva permanència.

En la jornada varen intervenir com a ponents:

ANGEL CARCOBA, President del grup de treball d'amiant de la Comissió Europea i membre del Gabinet Confederal de Salut Laboral de CCOO, versant la seva ponència sobre el diagnòstic de situació de l'amiant a Espanya i les seves alternatives actuals, deixant clar que no es tracta ja només d'una xacra laboral, sinó que avui per avui estam parlant d'un problema social.

ANA ISASI, Inspectora de Treball, responsable del Departament de Salut Laboral de la IT de Balears, que va explicar l'actuació de la Inspecció de Treball a les Balears així com de la legislació aplicable a l'amiant.

JAIME MONSERRAT, Cap d'equip d'Higiene Industrial de la DG de Salut Laboral de les Illes Balears, que va exposar quina és actualment la situació de l'amiant a les Balears, RERA, plans generals, específics i d'emergència.

GONZALO ZUFIA, Director d'IGR SA, que va explicar quines han de ser les mesures de control per l'amiant instal·lat en edificis, així com s'ha d'abordar el "desamiantat" en el cas que sigui necessari.

Va clausurar la jornada Sra. Paula Liñán, directora general de Salut Laboral de les Illes Balears.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es