Archivado en Comunicats, beneficis socials

Aires d’Igualtat a Caixa Sabadell

Caixa Sabadell - Comunicat

La Llei d’Igualtat ja té un any!

Una llei que naixia als voltants del 8 de març (Dia Internacional de la Dona) amb perspectives d’aportar aires nous, per endur-se’n els obstacles que impedeixen la Igualtat d'Oportunitats efectiva entre homes i dones. Aires que haurien d’eliminar la persistència d'estereotips que perjudiquen les treballadores, les xarxes informals d'influències a les empreses, el nome-nament discrecional dels càrrecs... Tot plegat, elements importants que expliquen l'absència de dones en els llocs de decisió i de responsabilitat a les nostres empreses.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Després d’un any de l'entrada en vigor de la Llei d'Igualtat, i gairebé un any de la signatura de l’Acord per a la Conciliació de la Vida Laboral, Familiar i Personal i la Igualtat entre Dones i Homes a Caixa Sabadell és hora de fer balanç:

Ens felicitem per ser la primera entitat en elaborar un acord que ha servit de model en la negociació col•lectiva del nostre sector i pels compromisos assumits d’elaborar protocols d’assetjament laboral i de negociar un Pla d’Igualtat.

Però tot i que no han defallit mai les nostres forces per fer efectius els compromisos, no s’han pogut complir els terminis establerts, ja que la Direcció ha prioritzat altres temes, aparentment més importants.
 

Malgrat tot, des de la Secretaria per la Igualtat de CCOO a Caixa Sabadell no renunciem a obrir les finestres de bat a bat perquè entrin aquests aires nous:

Aires que portaran una nova organització del treball, que permetrà la conciliació de la vida personal i laboral, aplanant d'aquesta manera el camí cap a la igualtat real.

Aires d'eficiència i justícia en la gestió dels Recursos Humans, que acabin amb l'exigència de la disponibilitat per sobre de l'eficàcia o la professionalitat; una exigència que perjudica a totes les persones treballadores, però especialment a les que més carreguen amb les responsabilitats familiars, és a dir les dones.


COMFIA-CCOO garantirà que el vent no s’endugui els compromisos adquirits en matèria d'Igualtat d'Oportunitats i Conciliació de la Vida Familiar i Laboral, tot reforçant els fonaments de la negociació col•lectiva, perquè totes les treballadores i treballadors tinguin l'opció de planificar, a l'aire de la Igualtat, la seva vida personal.

8 de Març de 2008
Dia Internacional de la Dona
Secretaria per la Igualtat

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es