Archivado en Comunicats

Pau i Solidaritat COMFIA Catalunya

Brigades de Solidaritat - 2008


Com cada any, la Fundaci贸 Pau i Solidaritat, conjuntament amb l聮Associaci贸 Catalana per la Pau, organitza les seves Brigades de Solidaritat.


pdf
print
pmail
El m贸n ha anat avan莽ant, en bona mesura, gr脿cies a la solidaritat, i el nostre propi proc茅s democr脿tic n聮ha estat una bona mostra.

No s聮ha de confondre brigada solid脿ria amb un turisme alternatiu. No tenen res a veure.

Les Brigades Solid脿ries s聮entenen com un comprom铆s de car脿cter voluntari, en la formaci贸 i sensibilitzaci贸 dels problemes que afecten als pobles del Sud, d聮apropament a l聮experi猫ncia de les organitzacions socials i sindicals que treballen pel canvi social i de comunicaci贸 d聮aquesta a la nostra societat.

L聮objectiu 茅s obtenir una visi贸 m茅s completa de la realitat que envolta els pa茂sos del Sud despr茅s d聮un per铆ode que inclou la reflexi贸, l聮an脿lisi dels problemes i el coneixement directe d聮aquests per boca de les comunitats que ens acullen i dels nostres socis locals, aix铆 com el treball per al desenvolupament i per a la millora de les condicions de vida i treball de la poblaci贸 que aquests estan realitzant.

Per ser brigadista no cal ser un expert o tenir experi猫ncia en qui sap quantes disciplines. Per ser brigadista nom茅s has de:

路      Sentir i manifestar unes motivacions coherents amb els principis i finalitats de les Brigades de Solidaritat.

路      Participar en la formaci贸, reunions i activitats que se celebraran els mesos anteriors a l聮estada. (脡s important con猫ixer b茅 amb el qu猫 ens trobarem)

路      Estar disposat a adaptar-se a les condicions de vida dels pa茂sos i organitzacions receptores.

路      Comprom铆s de participaci贸 en les activitats de sensibilitzaci贸 i difusi贸 posteriors.

路      Assumir els costos del bitllet d聮avi贸, manutenci贸, allotjament i despla莽aments. (No som cooperants)

Els pa茂sos que aquest any s聮hi organitzen Brigades Solid脿ries s贸n: Col貌mbia, Paraguai, Panam脿, Guatemala, Nicaragua, Vene莽uela i El Salvador.

Per qu猫 Am猫rica Llatina? Aquest subcontinent ha estat en tot el S. XX testimoni de lluites per a la millora de les condicions de vida. Les pol铆tiques econ貌miques dels diferents pa茂sos en les passades d猫cades dels 80 i 90, de clara influ猫ncia neoliberal amb el rerafons dels Estats Units, i agreujat pel Deute Extern, significaren per Am猫rica Llatina un creixement exponencial dels nivells de pobresa i d聮exclusi贸 social, d聮increment de l聮analfabetisme, de migracions de milions de persones del camp cap a les grans ciutats per a trobar amb que guanyar-se la vida erigint-se aix铆, cinturons de mis猫ria al voltant de les principals capitals llatinoamericanes.

Si vols con猫ixer una altra realitat, i amb el teu esfor莽 ajudar a canviar-la, no ho dubtis, aquestes s贸n les teves vacances. Segur que ser脿 una experi猫ncia enriquidora i inoblidable.

El termini d聮inscripci贸, a la Fundaci贸 Pau i Solidaritat de CCOO ha acabt el 31 de mar莽, per貌 si alg煤 de COMFIA est脿 interessat, ens permetrien apuntar-nos fins el 14 d聮abril.

Grup Pau i Solidaritat de COMFIA-CCOO