Archivado en Comunicats

Brigades de Solidaritat - 2008

Pau i Solidaritat COMFIA Catalunya

Com cada any, la Fundació Pau i Solidaritat, conjuntament amb l’Associació Catalana per la Pau, organitza les seves Brigades de Solidaritat.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El món ha anat avançant, en bona mesura, gràcies a la solidaritat, i el nostre propi procés democràtic n’ha estat una bona mostra.

No s’ha de confondre brigada solidària amb un turisme alternatiu. No tenen res a veure.

Les Brigades Solidàries s’entenen com un compromís de caràcter voluntari, en la formació i sensibilització dels problemes que afecten als pobles del Sud, d’apropament a l’experiència de les organitzacions socials i sindicals que treballen pel canvi social i de comunicació d’aquesta a la nostra societat.

L’objectiu és obtenir una visió més completa de la realitat que envolta els països del Sud després d’un període que inclou la reflexió, l’anàlisi dels problemes i el coneixement directe d’aquests per boca de les comunitats que ens acullen i dels nostres socis locals, així com el treball per al desenvolupament i per a la millora de les condicions de vida i treball de la població que aquests estan realitzant.

Per ser brigadista no cal ser un expert o tenir experiència en qui sap quantes disciplines. Per ser brigadista només has de:

·      Sentir i manifestar unes motivacions coherents amb els principis i finalitats de les Brigades de Solidaritat.

·      Participar en la formació, reunions i activitats que se celebraran els mesos anteriors a l’estada. (És important conèixer bé amb el què ens trobarem)

·      Estar disposat a adaptar-se a les condicions de vida dels països i organitzacions receptores.

·      Compromís de participació en les activitats de sensibilització i difusió posteriors.

·      Assumir els costos del bitllet d’avió, manutenció, allotjament i desplaçaments. (No som cooperants)

Els països que aquest any s’hi organitzen Brigades Solidàries són: Colòmbia, Paraguai, Panamà, Guatemala, Nicaragua, Veneçuela i El Salvador.

Per què Amèrica Llatina? Aquest subcontinent ha estat en tot el S. XX testimoni de lluites per a la millora de les condicions de vida. Les polítiques econòmiques dels diferents països en les passades dècades dels 80 i 90, de clara influència neoliberal amb el rerafons dels Estats Units, i agreujat pel Deute Extern, significaren per Amèrica Llatina un creixement exponencial dels nivells de pobresa i d’exclusió social, d’increment de l’analfabetisme, de migracions de milions de persones del camp cap a les grans ciutats per a trobar amb que guanyar-se la vida erigint-se així, cinturons de misèria al voltant de les principals capitals llatinoamericanes.

Si vols conèixer una altra realitat, i amb el teu esforç ajudar a canviar-la, no ho dubtis, aquestes són les teves vacances. Segur que serà una experiència enriquidora i inoblidable.

El termini d’inscripció, a la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO ha acabt el 31 de març, però si algú de COMFIA està interessat, ens permetrien apuntar-nos fins el 14 d’abril.

Grup Pau i Solidaritat de COMFIA-CCOO


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es