Archivado en Convenis Col·lectius

Que no t'expliquin contes... (III)


El apis de les meravelles


pdf
print
pmail

Aquesta afirmació resulta interessant, però justament en un sentit contrari al que planteja UGT, llevat que no s’hagin explicat bé......

 

 

El Conveni, com sempre, beneficia més a les plantilles d’aquelles Caixes on hi ha pitjors condicions laborals.

 

 

Evidentment, el Conveni incideix una mica menys en aquelles Caixes on CCOO ha aconseguit com a sindicat majoritari un major nombre de pagues o millores en els préstecs d’habitatge, com la Caixa, Caixa Madrid i altres. O a Caixes on s’ha aconseguit la jornada de 35 hores, com Cajasol.

 

 

En canvi, a d’altres caixes mitjanes i petites on UGT u altres sindicats integrats en CIC han demostrat la seva incapacitat per avançar en aquestes i altres matèries, el Conveni desplega tots els seus beneficis: En matèria de capacitat adquisitiva, en préstecs d’habitatge, en tardes de dijous festa, en conciliació....

 

 

Som conscients, a més, que hi haurà Caixes on ni tan sols es plantejaran aquestes hipotètiques negociacions sobre jornades singulars per als dos supòsits contemplats en el Conveni, doncs no els cal negociar-les:

 

 

Caja Asturias (on UGT ja va firmar que un 10% de la plantilla estès en jornada flexible), Caja Granada (on UGT també va signar com a sindicat majoritari un acord amb jornades singulars per a 16 oficines d’empresa) o Cajasol (On es va aconseguir regular les 16 oficines d’empresa que unilateralment s’havien implantat a Caja San Fernando).

 

 

Pot ser el que es volia indicar amb l¬íafirmaci√≥ de l¬íesquerra √©s que aquest √©s un Conveni que beneficia particularment als treballadors i treballadores de moltes Caixes, especialment mitjanes i  petites. Pot ser.