Salut Laboral - BBVA CAtalunya

CCOO denuncia el BBVA per negar-se a avaluar els riscos psicosocials


El dia 22 d’aquest mes de juny, CCOO hem presentat a la Inspecció de Treball de Barcelona, denúncia contra el BBVA per infracció de la Llei 35/1995 de Prevenció de Riscos Laborals.


La empresa fins ara, s’ha negat a realitzar avaluacions específiques per determinar el risc de caràcter psicosocial al que estem exposats els treballadors i treballadores al nostre lloc de treball, al·legant que el mètode que volen emprar està pendent d’homologació per part del Ministeri de Treball. I així portem ja més de dos anys!!

 

Actualment existeixen diferents mètodes homologats i de reconegut prestigi, que des de fa temps estan utilitzant ja moltes empreses que veritablement sí tenen interès en identificar aquests factors, per poder implantar posteriorment les mesures necessàries que evitin els danys a la salut de les persones. Amb un d’aquests mètodes, l’ISTAS 21, CCOO vam constatar fa tres anys, mitjançant un qüestionari contestat per 709 companys i companyes del BBVA a Catalunya, la preocupant situació que ja llavors es vivia a les oficines.

 

Sabem que el Banc és coneixedor d’aquesta realitat. Només cal comprovar la preocupació que aquest any ha originat l’enquesta de satisfacció (tan pel baix nivell de participació, com pel mal clima laboral que reflecteixen les respostes obtingudes), o verificar la gran quantitat de companys que cada dia es veuen afectats per quadres d’ansietat, depressió, estrès, etc. Així doncs, cal pensar que la permanent negativa del BBVA a avaluar aquests tipus de riscos, respon precisament a la nul·la voluntat de modificar l’actual estat de pressió que patim els treballadors.

 

El banc pretén seguir reduint plantilles, implantant  oficines unipersonals, i deixant sense substituir les baixes. L’únic objectiu és reduir despeses, encara que el preu sigui la salut dels seus empleats i empleades. I CCOO estem decidits a evitar-ho.

 

Per aconseguir-ho estem utilitzant tots els recursos que tenim al nostre abast: hem fet propostes i hem intentat arribar a acords, repetidament, a totes les reunions del Comitè Estatal de Seguretat i Salut; però quan la negociació no és possible, com en aquesta ocasió, no dubtem a acudir a la via jurídica. D’altra banda, conjuntament amb la resta de Sindicats de Catalunya, hem realitzat una recollida de signatures entre la plantilla alhora que hem denunciat a l’opinió pública la greu situació que patim a les oficines. I no ens aturarem fins que el BBVA modifiqui la seva actitud.

 

Seguim treballant, seguirem informant

 

25 de Juny de 2009


Veure Comunicat en pdf



Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY