Denunciem que no s´estan atenent les reclamacions. Entre 70.000 (SEPE) i 244.000 (SOC) persones encara no han cobrat les prestacions per ERTO

CCOO de Catalunya reclama la màxima agilitat en el pagament de les prestacions

Les dades de persones registrades a l’atur i de l’afiliació a la Seguretat Social publicades el 5 de maig traslladen un escenari de precarietat creixent al mercat de treball. Les declaracions del Departament de Treball, que estima en 244.000 les persones afectades per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que no han vist reconeguda la seva prestació, i de 300.000 si s’inclou altra casuística (fixos discontinus, temporals i treball domèstic), contrasten amb el 90% de tramitació de prestacions que facilita el SEPE-Servicio Público de Empleo Estatal (que suposaria que queden entre 70 i 126.000 respectivament). Aquesta incongruència en les dades és de lamentar, especialment quan la prioritat ara són les persones i del que es tracta és de dimensionar la resposta extraordinària que s’ha de donar per garantir que ningú es quedi enrere i pugui cobrar la prestació que li toca.


Reconeixement del treball de les plantilles del sector financer

(abans, ara i després del Covid-19)

Les plantilles del sector financer portem uns quants anys en l'ull de l'huracà, posant la cara –a vegades literalment- per uns “pecats” que no vam cometre. Les males pràctiques d'alguns banquers van entelar injustament l'abnegat, professional i sí, també moltes vegades sacrificat, quefer diari de milers de bancàries i bancaris.


#1deMaigCCOO - Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida

HAURAN DE COMPTAR AMB NOSALTRES

ACCIONS des del confinament:  

>VIDEO de CCOO  


CCOO denuncia que la nova instrucció del SEPE no l´aplica per igual les seves pròpies delegacions

CCOO denuncia que la nova instrucció de l'SEPE per a l'aplicació en matèria de protecció per desocupació, del Reial decret llei 15/2020, o no ha arribat a les diferents delegacions territorials o bé es desconeix, ja que els criteris a l'hora de denegar o reconèixer prestacions no estan sent els mateixos en funció de la Delegació de què es tracti.


PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA DE 200 EUROS PER A SUBMINISTRAMENTS BÀSICS

Per a persones treballadores per compte d’altri i per a persones treballadores autònomes amb càrregues familiars en situació de vulnerabilitat econòmica arran de la crisi sanitària de la COVID-19

>> DOGC 


#28AbrilStopCOVID19 - #PrimerSalvarVides

Amb el #COVID19 ens adonem de la importància que té la salut laboral en el treball

Aturem la pandèmia a la feina 

L’epidèmia de COVID19 revela la feblesa de la prevenció de riscos laborals a Catalunya