Archivado en Comunicats, socio economic

Reflexions al voltant d'una crisi


Crisi general i crisi particular


pdf
print
pmail

El llarg periode de creixement que ha viscut l聮economia espanyola en els darrers anys, sembla esgotat. Ara, tothom parla d聮un ajust m茅s o menys llarg, i aquells que ens han dut a aquesta situaci贸, tant per la seva acci贸 directa com per la seva omissi贸, ara ens volen receptar les medicines adients per a recuperar-nos d聮aquesta malaltia.

Fent-nos ress贸 d聮algunes d聮aquestes receptes 聯miraculoses聰, vet aqui alguna d聮elles...

A nivell europeo, es proposa allargar la jornada laboral fins les 65 hores setmanals (rebutjada, de moment, 煤nicament pel Sindicats)... Sense comentaris.

A nivell estatal, el nou ministre de Treball (socialista), vol acabar amb la 聯cultura de les prejubilacions聰... Sense comentaris.

A nivell de casa nostra, per la mateixa malaltia, la mateixa medicina:

M脡S PRESSI脫 PER A PERLLONGAR LA JORNADA LABORAL.

Per no parlar de la mala praxis d聮anar, quasi b茅, acusant als Directors i Directores d聮oficines d聮haver portat a l聮Entitat promotors i clients (morosos ara, alguns d聮ells) que no eren adecuats. Com si aqui, a casa nostra, les operacions no fossin aprovades per les m茅s altes inst脿ncies des de sempre, essent molt reduida la capacitat de decisi贸 de Directors i Directores per aprovar operacions de qualsevol mena.

En resum, que la infanteria, com sempre, a donar la cara i, quan les coses no funcionen per l聮impericia dels generals, a rebre les bufetades. Es a dir, a pagar la factura de la crisis, no nom茅s la general sin贸 tamb茅 la particular.

En cap cas, sembla doncs, que aquells que han provocat en part (en gran part, dir铆em) aquesta crisis, es a dir, especuladors, promotors, governs (locals, auton貌mics, central), alts directius de bancs i caixes, etc. assumiran cap tipus de responabilitats. I no nom茅s aix贸, sin貌 que, a m茅s, tenen la barra de demanar tot tipus d聮ajuts per a sortir dels embolics en els que s聮han ficat, sense cap contraprestaci贸. Sense m茅s comentaris.

En la nostra modesta opini贸, el que haurien de fer molts d聮ells es assumir la seva responsabilitat, i quan s聮escaigui dimitir de les seves funcions. I despr猫s, amb gent nova i l聮aire renovat, entre tots mirarem de cercar solucions. Perqu猫 sense l聮assumpci贸 d聮aquestes responsabilitats se聮ns far脿 molt dif铆cil ajudar a resoldre els problemes per ells creats. I per descomptat, el que no podem acceptar 茅s ser el cap de turc d聮aquesta infausta aventura. No pagarem ara, nosaltres sols, els plats trencats d聮aquestes gestions nefastes, que han tingut i tenen uns clars, distingibles i 聯culpables聰 caps, que ara volen sortir-s聮en de la foto.