Asesors Personals Financers - BBVA Catalunya

Escàndol sense precedents


Durant el mes de gener, prop de 200 persones d'oficines a Catalunya, que fan funcions d'AFP (Assessors Financers Personals) o Gestors Pymes, van rebre una carta del banc, datada a Bilbao el 15-11-13 i signada pel director d’Administració de Personal, on s'especificaven les condicions econòmiques i de jornada per desenvolupar aquestes funcions, demanant signar l'acceptació de les mateixes.


La carta és impecable: fa referència a l'adhesió a l'Acord Col.lectiu de SFP del 24/10/05, i detallen perfectament les condicions que se'n deriven, incloent-hi les millores econòmiques i el model de jornada partida pactat. CCOO, en conseqüència, hem recomanat a totes les persones, que han decidit acceptar voluntàriament aquestes condicions, que signessin la carta.

Al desembre, CCOO ja vam mantenir converses amb RRHH de Catalunya per aclarir interpretacions errònies sobre l'aplicació de l'acord d'oficines SFP, es van resoldre i es van comprometre a la seva aplicació en la nòmina. La recepció de les cartes així ho confirmava. Fins aquí, bé , encara que lent, per l'acumulació de canvis que vivim a la DT Catalunya.

Ara, rebuda la nòmina de febrer, s'ha produït una situació inaudita : a moltes de les persones que van signar la carta no se'ls ha aplicat l'acordat. És la primera vegada que el BBVA incompleix un compromís escrit i pactat individualment, en el marc d'un Acord Col. lectiu.

La decisió presa no només és un engany i una manca de respecte a la plantilla, és un frau d'imprevisibles conseqüències. És inadmissible mantenir una situació kafkiana: acceptar unes condicions que el banc t'ofereix però que no t’aplica i, en canvi, que el o la treballadora si es sotmeti unilateralment al compromís, sense les millores i beneficis que aquest comporta. Pot RRLL de BBVA o RRHH de Catalunya desautoritzar una carta signada per Administració de Personal? A partir d'ara, podrem fiar-nos del que el banc es compromet per escrit?

Aquesta inqualificable actitud mereix una resposta adequada: utilitzant la clàusula "D" de la carta ("Desistiment"), comunicar amb un mes de preavís la decisió de rescindir el compromís de treballar en les condicions signades. És a dir , tornar a la jornada continuada. CCOOus atendrem per resoldre qualsevol dubte sobre aquest inesperat problema, i alhora, posem a la vostra disposició el model de carta per comunicar el desistiment.

Per la nostra banda, si no es produeix un canvi en l'actitud del banc, ens reservem el dret a prendre les accions judicials que corresponguin. La passivitat, a més de comportar la pèrdua de tots els beneficis econòmics signats, seria una complicitat amb RRHH per imposar la llei de la selva al BBVA.

Seguim treballant, seguirem informant.



Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY