Jornada - BBVA Catalunya

Compensacions per la integració: procediment per reclamar-les


RRHH de Catalunya ens ha indicat que no pensa accedir a la compensació global que CCOO havíem reclamat per escrit, ni tampoc prendre la iniciativa en remunerar el sobreesforç i les prolongacions de ornada que,amb motiu de la integració, s'estan realitzant des del passat 24 de maig.

Igualment, considera que els problemes a les oficines es limiten a un excés temporal de cues. O sigui, que no existeixen els casos d' estrés, que no s'han produït fallades informàtiques, que no importen el malestar i les tensions amb la clientela, que l'activitat  comercial es pot continuar al marge de les dificultats de la integració, etc.

Aquesta negació de la realitat únicament és explicable per la intenció de deixar que tot el cost i problemes de la integració recaiguin sobre la plantilla. El banc no té cap problema, per tant no cal cap solució. Potser sí, actualment el problema només el tenim les i els treballadors. Nosaltres sí necessitem solucions.

A les ja indicades per CCOO (comunicat 12-6-13) caldrà afegir una d'immediata: notificar personalment a RRHH les hores treballades de més. Us adjuntem un model de correu per enviar a RRHH, amb una taula per a desglossar les hores.

Per a cobrar les hores, s'hauran de comunicar. Per fer-ho, envieu el correu a la bústia de RRHH (BZA00516@bbva.com) amb còpia a CCOO (bbvacat@comfia.ccoo.es).

Aquest procediment extraordinari correspon a la situació especial que suposa la integració, Tan especial, que la direcció del banc ens ha expressat el seu agraïment... amb un copet a l'esquena (el correu del sr. Xavier Queralt). La via habitual per a comunicar les hores extres és a través de la llibreta, que us animem a demanar (e-spacio > Herramientas > Aprovisionamiento > Solicitud de material; el model és el 210000037).

CCOO traslladarem a RRHH estatals la realitat de la integració i les nostres propostes. Per tant, és imprescindible  notificar les hores  també per a deixar constància de la realitat:els i les treballadores del BBVA estem fent un gran esforç, amb un enorme cost personal i professional.

Per altra banda, la notificació seria també molt útil per a qui, arribat el cas i si ho considerés convenient, volgués plantejar una reclamació legal.

A més, ara i en el futur, CCOO volem evitar que la feina esdevingui una font de malaltia. Si el fet que una ambulància s'endugui una company de la seva oficina amb un atac d'ansietat al banc no li preocupa, a nosaltres sí. Seguirà negant el BBVA que existeixen riscos psicosocials en la feina bancària? Caldrà continuar posant denúncies fins que accepti avaluar-los correctament?

A Catalunya, després de la integració d'Unnim, el BBVA és un nou banc, que ha de tenir un clima de treball i unes relacions laborals saludables. Amb mesures per evitar l' estrés i l'ansietat, amb reconeixement i remuneració legal de l'esforç i sense la xacra de les prolongacions de jornada.

Fer-ho possible depèn de nosaltres. Patir i callar forma part del problema. Actuar serenament forma part de la solució.

RECORDA: ENVIA EL CORREU A RRHH AMB CÒPIA A CCOO

 Seguim treballant, seguirem informant.

20 de juny de 2013

llegir Comunicat en pdf
leer Comunicado en pdf

leer modelo de notificación a RRHH en pdf



Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY