Reunió RRHH - BBVA Catalunya

Resum de la reunió amb RRHH


En la reunió mantinguda el dia 26 de març amb RRHH Catalunya es van tractar temes rellevants que us exposem a continuació: Ocupacions, Prejubilacions, Redistribució Empreses i altres.

En la reunió mantinguda el dia 26 de març amb RRHH Catalunya es van tractar temes rellevants que us exposem a continuació.

OCUPACIONS D’OFICINES

En primer lloc, vam transmetre que la tensió que es viu a les oficines de BBVA, com a conseqüència de les ocupacions per part de les PAH, s'ha fet insuportable, ja que està generant en els treballadors i treballadores,una situació d'estrès i verdadera angoixa.

CCOO ens hem posat en contacte amb les PAH perquè tinguin present que provocar violència o tensió en les persones que treballem en una entitat financera (bancaris), no és la millor manera de presentar les seves legítimes reivindicacions, i que, en la defensa del dret a l’habitatge,s'ha de distingir de manera clara, entre els que generen situacions d'injustícia, i els que treballen per trobar solucions.

Per un altre costat, vàrem manifestar que el "Protocol d'actuació davant l'ocupació d'oficines" (remès pel banc el 10 de febrer a la bústia de l'oficina), i que ja anunciàvem en el nostre comunicat del 19 de febrer, "Millora la teva seguretat i salut a BBVA', és insuficient. S'ha de fer més coses per atendre la problemàtica soferta últimament. Per això, des de CCOO,vam demanar a BBVA:

-  Enviar el Protocol al correu de cada empleat o empleada, pel seu coneixement, tal com s'ha fet en altres Territorials.

-  Prendre la decisió de tancar l'oficina i traslladar els empleats i empleades, amb més rapidesa, donant-li prioritat immediata al personal especialment sensible (embarassades).

- Facilitar informació continuada de les actuacions preses,a tots els afectats i afectades, per part de la Direcció de l'oficina ocupada o pel Responsable de Seguretat.

- Considerar l'ocupació de les oficines com una "situació especial" a efectes de consecució d'objectius.

- Implicació de l'Àrea Mèdica (SPRL), realitzant un seguiment personalitzat de la plantilla afectada.

- Realitzar Avaluació de Riscos Psicosocials amb un mètode que compleixi els requisits científics,normatius i participatius.

- Comunicar a la RLT la relació d'oficines ocupades i mesures adoptades.

PREJUBILACIONS

La previsió d'aquest any és la d'oferir 150 prejubilacions a Catalunya, incloses les 70 persones afectades pel projecte Vanguard, a partir de 58 anys d'edat.

El Banc ha rebaixat les condicions de la compensació semestral, en el percentatge aplicat en els primers 30.000 euros, provocant un impacte més gran en persones de menys edat i amb un salari més baix.


Edat

% Salari fins 30.000€

Rebaixa

% Salari a partir de 30.000€

Fins 53 ó 54 anys

80

-8 ó -10

80

Fins 55 anys

82

-10

80

Fins 56 anys

85

-9

80

Fins 57 anys

88

-8

80

Fins 58 anys

91

-7

80

Fins 59 anys

94

-6

80

Fins 60 anys

95

-5

80

>  de 60 anys

95

-5

80

Es confirma la taula avançada per CCOO. La resta de conceptes es mantenen com fins ara. Igualment, hem manifestat la necessitat de negociar les prejubilacions per donar estabilitat i més equitat en les compensacions.

REDISTRIBUCIÓ EMPRESES I PIMES

El Banc considera estratègic aquest sector per al creixement del negoci de l'entitat. Amb la intenció de garantir una millor atenció i proximitat a la clientela, es farà un traspàs de carteres, de manera que les empreses amb volum de negoci < 5MM euros, passaran a banca comercial.

La reorganització es farà el 18 de maig, es preveu el tancament d'algunes oficines i comportarà canvis funcionals i nous nomenaments.

Els Gestors d’Empreses passaran a nomenar-se Gestors de Relació. S'elimina la figura de Gestors de Gestió Interna (actualment 29 persones), de las quals 20 persones passaran a Operacions BEC, i 9, a Gestors de Negoci Transaccional. Aquesta nova funció serà la figura intermitja entre el Gestor de Relació i l'Empresa, i serà equivalent a la de Gestor Comercial de Banca Corporativa.

Davant dels canvis funcionals que es preveuen, CCOO hem reclamat que es doni la formació adequada a les persones afectades.

PROVA PILOT “CERDANYOLA”

BBVA farà una prova pilot en aquesta població. És l'única a tot l'estat, que consisteix en crear una gran oficina ubicada al centre de la població i en un lloc emblemàtic, que concentrarà l'atenció de la majoria de clients, mantenint obertes les oficines dels barris més perifèrics.

La reestructuració implicarà el tancament de les oficines del centre i alguns canvis funcionals.

TANCAMENTS OFICINES I CBC

Durant el segon trimestre es preveu el tancament d'aproximadament 70 oficines:
Concretament el 27 d'abril es tancaran 50, i la resta a finals de juny.

L'excedent de plantilla generat per aquests tancaments i pel projecte Vanguard, 350 persones, es destinarà a reforçar oficines, i no es descarta reactivar al “Equipo de Apoyo Operativo”.

El nombre de CBCs també es reduirà en 20. Els 7 primers són a Terrassa (Joc de la Rutlla i Can Parellada), St. Adrià de Besòs, l'Hospitalet de Llobregat / França 41, Sta. Coloma de Farners, Tarragona / Pere Martell i Alfarràs. Les oficines dependents es distribuiran en un o més CBCs.

A partir del 2015, el tancament d'oficines es farà seguint el criteri general del Banc que tendeix a la concentració en oficines més grans.

ERO

El “Apúntate Diferido” segueix sent l'eina que utilitzarà el banc, per assignar vacants a les 183 persones afectades per la 2ª fase de reestructuració d’Unnim.

A mesura que es vagin generant les necessitats organitzatives corresponents i la plaça s'adjudiqui a alguna d'aquestes persones, se'ls comunicarà la sortida de l'ERO, que finalitzarà definitivament el proper 30 de juny.

Continuem treballant, i aportant solucions.

                                                                               Març 2014


Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY