Pressió - BBVA Catalunya

Plan Oportunidad BANKIA: els professionals de BBVA no som voltors


A la darrera “píldora de particulares” enviada a tota la xarxa comercial el dilluns 7 d'octubre , a la pàgina 5 figuren diverses iniciatives en la relació al proper tancament de 208 oficines de Bankia a Catalunya. A més de bustiades publicitàries i d'altres, n'hi ha una que s'anomena textualment Gestión a “pie de calle”: captación de nuevos clientes.


pdf
print
pmail

Per les informacions rebudes de diversos companys i companyes, hem sabut que aquesta gestión s'està traduint, en algunes Zones, en l'enviament d'empleats del BBVA per a repartir fulletons i material publicitari  a la porta de les oficines de Bankia. La iniciativa és responsabilitat del director comercial de la Territorial de Catalunya, sr. Jaume Batlle.

CCOO considerem aquesta inciativa completament lamentable i inadmisible.

Com entitat, el BBVA, que diu competir en la primera divisió de la lliga financera mundial, no pot adoptar conductes impròpies que posen en dubte l'ètica professional.

Com a empleats del BBVA, és un escarni que la nostra activitat professional consisteixi  en fer de voltors davant oficines d'entitats amb dificultats; en molts casos, aquests clients ja venen per iniciativa pròpia a les oficines del BBVA.

Com a treballadors i treballadores del sector financer, aquest comportament és insultant amb companys i companyes que estan passant una situació traumàtica. i que pot provocar situacions violentes que posin en perill la seva integritat.

Què passarà si la Caixa, o el Sabadell, o el Santander, tenen algun directiu amb tanta imaginació ?  Farem torns davant les oficines?

Traslladat a RRHH el problema i la voluntat de CCOO d'eliminar aquesta iniciativa tan miserable, RRHH es limita a recordar-nos que la realització d'aquesta activitat “professional” és voluntària.

L'únic beneficiari d'una iniciativa que perjudica la imatge del BBVA i la dignitat professional  dels seus treballadors podria ser el seu responsable. Un responsable que no es veurà fectat per la retallada de l'AVE del 2013. I el seu AVE és 50 o 70 vegades el de les persones que vol que vagin a repartir els fulletons.

Per tant, CCOO exigim la retirada de la iniciativa i recomanem que us negueu a participar en aquesta gestión a “pie de calle”. No podem perdre els valors ni posar en perill la nostra integritat. En cas d'insistència per part d'algun responsable, demaneu que la instrucció es comuniqui per escrit, i ens reenvieu l'escrit o el correu a CCOO (bbvacat@comfia.ccoo.es), per a que puguem emprendre les accions oportunes.

Seguim treballant, seguirem informant.

Catalunya, 10 d'octubre de 2013


 


Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY