Archivado en Comunicats

Al voltant de la mala gestió i altres "malalties" a casa nostra

El nostre Director General no encaixa bé les crítiques


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

El nostre Director General, de manera irada, confusa i tirant pilotes fora, va respondre a la nostra petició d’explicacions al voltant de la denúncia d’un dels taxadors sobre suposades irregularitats que es cometien a casa nostra, amb un to francament decebedor. Ni la forma, ni molt menys el fons respon a allò que des de Comissions Obreres li reclamaven.

Per la qual cosa, li hem tornat a adreçar una carta (que reproduïm una mica més avall)

Però abans, volem fer èmfasi en una qüestió cabdal: la gestió. Una gestió desafortunada que al llarg del temps hem vingut denunciant des de Comissions Obreres, amb escrits, però també de manera clara i contundent, al carrer, tal i com es va fer l’any 2005.

Perquè el sindicalisme, des de la seva fundació, és quelcom més que esperit crític, és acció, es compromís, es reivindicació allà on sigui necessari i emprant tots els mitjans, també els de la pancarta i el xiulet. Faltaria més!. I ara no serà el moment d’estendre’s massa sobre aquest tema, però gràcies a pancartes, xiulets, manifestacions i vagues, s’ha aturat més d’un  i de dos “atemptats” contra la classe treballadora (el més recent el del famós decretazo, que pretenia retallar drets dels treballadors i treballadores d’aquest país)
 
Per tot plegat, quan tenim al davant una Direcció com la nostra que es NEGA, com cap altra direcció de Caixes (catalanes, segur) a reconèixer el paper del sindicats (i no d’ara, sinó pràcticament des de sempre, la prova la tenim en els escassos pactes i acords a casa nostra) i a minvar els drets dels seus treballadors i treballadores, és obvi què Comissions Obreres no es pot quedar només amb la paraula a la boca. 

Dèiem, al parlar més amunt sobre la gestió que aquell any de 2005 a l’Assemblea General, seguint coherentment el guió de reivindicació sindical que portàvem a terme, vam votar en contra de la gestió de la Direcció. Postura que hem mantingut al llarg d’aquest darrers anys, sense canviar ni el nostre discurs ni la nostra actitud reivindicativa. (recordem que encara tenim pendents algunes resolucions a denúncies plantejades contra la Direcció en temes econòmics i laborals)

Per tant, ja fa molts anys que sabem què va malament a casa nostra. Però la cosa s’ha anat agreujant fins arribar a aquest punt, ignorant si això pot tenir o no retorn.

Ho hem dit fins la sacietat, però algú no vol assebentar-se: NO ANEM BÉ, i el que és més greu, segurament anirem a pitjor.


Malgrat tot aquest panorama fosc que tenim al davant (cada vegada tenim més mala fama fora d’aquí, i ho saben molt bé, pels qui marxen cap a altres entitats que són rebuts poc menys que com a herois per haver aguantat tant en tan nefastes condicions laborals), creiem que estem a temps de redreçar el rumb. Només cal una mica de sentit comú per part de la Direcció i la voluntat de dialogar amb la representació laboral per tal d’arribar a bons acords que ens facin sentir aquesta Entitat com a nostra.

Tots i totes hi sortirem guanyant.


Reproducció de la carta adreçada al Director General


     Mataró,4 d’octubre de 2007

SR. DIRECTOR GENERAL DE
CAIXA D’ESTALVIS LAIETANA

Benvolgut Senyor,

Hem rebut la seva resposta a la nostra nota “Taxacions sota sospita?”, publicada a la nostra Intranet el passat 24 de setembre i volem fer-li les següents consideracions:

 1)Lamentem profundament el to desqualificant de la seva nota acusant-nos de mala fe i de poc intel•ligents. No és de rebut que estigui més pendent d’ “alliçonar-nos” en lloc de verificar si les mitjes veritats són precisament això: mitges veritats o veritats senceres.
 2)En cap cas el nostre comunicat acusa a ningú directament dels fets que es denuncien a la nota del Sr. Batlle. Ens preocupen els fets i així li ho expressem. Sembla que s’ho hagi pres com si fos quelcom personal contra la seva figura. I això, Senyor Director General, pot donar a pensar allò que segurament no és veritat.

 3)Sí que critiquem la seva gestió, es obvi que no ens agrada com ho fa, i així li hem expressat en diverses ocasions, sense amagar-nos i sense mala fe, fent ús de la paraula i del dret a la llibertat d’expressió, drets inqüestionables dels que fem ús com i de la manera que creiem convenient.

 4)No només estem a CCOO per defensar els interessos laborals dels treballadors i treballadores d’aquesta Institució, sinó que també hem de vetllar per la bona marxa de la mateixa, exigint a la Direcció una actuació eficaç i transparent en les seves decisions estratègiques, però també estem per defensar-la quan algú intenta desestabilitzar-la, des de dins o des de fora, com és el cas que ara ens ocupa.
 
 5)La nota del Sr. Batlle, a banda d’expressar descontentament amb la Entitat que vostè dirigeix (tema en que nosaltres no hi entrem), conté acusacions meridianament clares (llegeixi, si us plau, amb atenció el paràgraf que va des
de “nuestro despacho.... fins... y pasa el trámite de la Comisión”, essent aquest punt sobre el qual li hem demanat explicacions pertinents.
 
 6)La carta del Sr. Batlle, senyor Director General, està signada pel mateix taxador, per tant no estem parlant d’un anònim o similar, i per això sí que té versemblança, i com vostè diu potser conté mitges veritats.

 7)Essent així, i donat que no ens ha contestat encara a allò que li demanàvem, tornem a insistir per a què ens doni acomplida resposta a la nostra petició i ens aclareixi que hi ha de veritat en tot plegat.

 8)Perquè el què vostè no pot fer és atacar-nos per desviar l’atenció; perquè aquest Sr. Batlle acusa directament a la Institució que vostè dirigeix (i a la qual tots nosaltres pertanyem i defensem) d’obligar-lo a incomplir la normativa, i essent tan clara i manifesta la denúncia no entenem que no surti a defensar la credibilitat dels seus subordinats i la seva mateixa, així com el bon nom de la Caixa, clarament qüestionades pel Sr. Batlle, i d’aquesta manera tranquil.litzar a tota la plantilla.

Dit d’una altra manera Sr. Director General, no creu que hi ha motius més que sobrats perquè l’Entitat actuï (per la via judicial, per exemple) contra aquest senyor si aquestes acusacions són infundades? En cas contrari sí que podrem pensar, amb certa raó, que hi ha quelcom més que mitges veritats en les afirmacions del Sr. Batlle.

Atentament,       

SECCIÓ SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES DE CAIXA LAIETANA
________________________________________

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es