Archivado en Comunicats

Al voltant de la mala gestió i altres "malalties" a casa nostra


El nostre Director General no encaixa bé les crítiques


pdf
print
pmail

El nostre Director General, de manera irada, confusa i tirant pilotes fora, va respondre a la nostra petici√≥ d¬íexplicacions al voltant de la den√ļncia d¬íun dels taxadors sobre suposades irregularitats que es cometien a casa nostra, amb un to francament decebedor. Ni la forma, ni molt menys el fons respon a all√≤ que des de Comissions Obreres li reclamaven.

Per la qual cosa, li hem tornat a adre√ßar una carta (que reprodu√Įm una mica m√©s avall)

Per√≤ abans, volem fer √®mfasi en una q√ľesti√≥ cabdal: la gesti√≥. Una gesti√≥ desafortunada que al llarg del temps hem vingut denunciant des de Comissions Obreres, amb escrits, per√≤ tamb√© de manera clara i contundent, al carrer, tal i com es va fer l¬íany 2005.

Perqu√® el sindicalisme, des de la seva fundaci√≥, √©s quelcom m√©s que esperit cr√≠tic, √©s acci√≥, es comprom√≠s, es reivindicaci√≥ all√† on sigui necessari i emprant tots els mitjans, tamb√© els de la pancarta i el xiulet. Faltaria m√©s!. I ara no ser√† el moment d¬íestendre¬ís massa sobre aquest tema, per√≤ gr√†cies a pancartes, xiulets, manifestacions i vagues, s¬íha aturat m√©s d¬íun  i de dos ¬ďatemptats¬Ē contra la classe treballadora (el m√©s recent el del fam√≥s decretazo, que pretenia retallar drets dels treballadors i treballadores d¬íaquest pa√≠s)
 
Per tot plegat, quan tenim al davant una Direcci√≥ com la nostra que es NEGA, com cap altra direcci√≥ de Caixes (catalanes, segur) a recon√®ixer el paper del sindicats (i no d¬íara, sin√≥ pr√†cticament des de sempre, la prova la tenim en els escassos pactes i acords a casa nostra) i a minvar els drets dels seus treballadors i treballadores, √©s obvi qu√® Comissions Obreres no es pot quedar nom√©s amb la paraula a la boca. 

D√®iem, al parlar m√©s amunt sobre la gesti√≥ que aquell any de 2005 a l¬íAssemblea General, seguint coherentment el gui√≥ de reivindicaci√≥ sindical que port√†vem a terme, vam votar en contra de la gesti√≥ de la Direcci√≥. Postura que hem mantingut al llarg d¬íaquest darrers anys, sense canviar ni el nostre discurs ni la nostra actitud reivindicativa. (recordem que encara tenim pendents algunes resolucions a den√ļncies plantejades contra la Direcci√≥ en temes econ√≤mics i laborals)

Per tant, ja fa molts anys que sabem què va malament a casa nostra. Però la cosa s’ha anat agreujant fins arribar a aquest punt, ignorant si això pot tenir o no retorn.

Ho hem dit fins la sacietat, per√≤ alg√ļ no vol assebentar-se: NO ANEM B√Č, i el que √©s m√©s greu, segurament anirem a pitjor.


Malgrat tot aquest panorama fosc que tenim al davant (cada vegada tenim m√©s mala fama fora d¬íaqu√≠, i ho saben molt b√©, pels qui marxen cap a altres entitats que s√≥n rebuts poc menys que com a herois per haver aguantat tant en tan nefastes condicions laborals), creiem que estem a temps de redre√ßar el rumb. Nom√©s cal una mica de sentit com√ļ per part de la Direcci√≥ i la voluntat de dialogar amb la representaci√≥ laboral per tal d¬íarribar a bons acords que ens facin sentir aquesta Entitat com a nostra.

Tots i totes hi sortirem guanyant.


Reproducció de la carta adreçada al Director General


     Matar√≥,4 d¬íoctubre de 2007

SR. DIRECTOR GENERAL DE
CAIXA D’ESTALVIS LAIETANA

Benvolgut Senyor,

Hem rebut la seva resposta a la nostra nota ¬ďTaxacions sota sospita?¬Ē, publicada a la nostra Intranet el passat 24 de setembre i volem fer-li les seg√ľents consideracions:

 1)Lamentem profundament el to desqualificant de la seva nota acusant-nos de mala fe i de poc intel¬ēligents. No √©s de rebut que estigui m√©s pendent d¬í ¬ďalli√ßonar-nos¬Ē en lloc de verificar si les mitjes veritats s√≥n precisament aix√≤: mitges veritats o veritats senceres.
 2)En cap cas el nostre comunicat acusa a ning√ļ directament dels fets que es denuncien a la nota del Sr. Batlle. Ens preocupen els fets i aix√≠ li ho expressem. Sembla que s¬ího hagi pres com si fos quelcom personal contra la seva figura. I aix√≤, Senyor Director General, pot donar a pensar all√≤ que segurament no √©s veritat.

 3)S√≠ que critiquem la seva gesti√≥, es obvi que no ens agrada com ho fa, i aix√≠ li hem expressat en diverses ocasions, sense amagar-nos i sense mala fe, fent √ļs de la paraula i del dret a la llibertat d¬íexpressi√≥, drets inq√ľestionables dels que fem √ļs com i de la manera que creiem convenient.

 4)No nom√©s estem a CCOO per defensar els interessos laborals dels treballadors i treballadores d¬íaquesta Instituci√≥, sin√≥ que tamb√© hem de vetllar per la bona marxa de la mateixa, exigint a la Direcci√≥ una actuaci√≥ efica√ß i transparent en les seves decisions estrat√®giques, per√≤ tamb√© estem per defensar-la quan alg√ļ intenta desestabilitzar-la, des de dins o des de fora, com √©s el cas que ara ens ocupa.
 
 5)La nota del Sr. Batlle, a banda d¬íexpressar descontentament amb la Entitat que vost√® dirigeix (tema en que nosaltres no hi entrem), cont√© acusacions meridianament clares (llegeixi, si us plau, amb atenci√≥ el par√†graf que va des
de ¬ďnuestro despacho.... fins... y pasa el tr√°mite de la Comisi√≥n¬Ē, essent aquest punt sobre el qual li hem demanat explicacions pertinents.
 
 6)La carta del Sr. Batlle, senyor Director General, est√† signada pel mateix taxador, per tant no estem parlant d¬íun an√≤nim o similar, i per aix√≤ s√≠ que t√© versemblan√ßa, i com vost√® diu potser cont√© mitges veritats.

 7)Essent aix√≠, i donat que no ens ha contestat encara a all√≤ que li deman√†vem, tornem a insistir per a qu√® ens doni acomplida resposta a la nostra petici√≥ i ens aclareixi que hi ha de veritat en tot plegat.

 8)Perqu√® el qu√® vost√® no pot fer √©s atacar-nos per desviar l¬íatenci√≥; perqu√® aquest Sr. Batlle acusa directament a la Instituci√≥ que vost√® dirigeix (i a la qual tots nosaltres pertanyem i defensem) d¬íobligar-lo a incomplir la normativa, i essent tan clara i manifesta la den√ļncia no entenem que no surti a defensar la credibilitat dels seus subordinats i la seva mateixa, aix√≠ com el bon nom de la Caixa, clarament q√ľestionades pel Sr. Batlle, i d¬íaquesta manera tranquil.litzar a tota la plantilla.

Dit d¬íuna altra manera Sr. Director General, no creu que hi ha motius m√©s que sobrats perqu√® l¬íEntitat actu√Į (per la via judicial, per exemple) contra aquest senyor si aquestes acusacions s√≥n infundades? En cas contrari s√≠ que podrem pensar, amb certa ra√≥, que hi ha quelcom m√©s que mitges veritats en les afirmacions del Sr. Batlle.

Atentament,       

SECCI√ď SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES DE CAIXA LAIETANA
________________________________________