Archivado en Legal, Campañas, Salud Laboral, Comercio, Hostalaría, Comercio Galicia
É prioritario garantir a seguridade e a saúde de persoal e clientela na hostalaría
CCOO e UGT dirixíronse ás patronais de hostalaría para que garantan a seguridade e a saúde de persoais e clientela no actual escenario de emerxencia sanitaria. Certificar que no establecemento se implantaron as medidas de prevención adecuadas é o camiño para asegurar que non existen riscos para a saúde.
O Goberno promove un distintivo de Destino Seguro que está ligado á aplicación das Guías de prevención configuradas polo sector e promovidas polo Ministerio de Industria, Comercio e Turismo. Ler máis
O 21 de xuño acábase o Estado de Alarma, pero isto non significa que a situación de emerxencia sanitaria finalizase. De feito a situación pódese volver potencialmente máis perigosa a partir do 1 de xullo cando se abren as nosas fronteiras. Neste contexto é imprescindible garantir a seguridade e a saúde do persoal e a clientela dos establecementos de hostalaría.
Tal e como establece a Lei de Prevención de Riscos Laborais (LPRL), as empresas teñen a obriga de avaliar o risco e establecer medidas de prevención adecuados para protexer a saúde do persoal. Por tanto, é necesario establecer plans de continxencia antes de que se inicie a a actividade, activando os órganos paritarios de prevención. Tamén será necesaria a avaliación dos Servizos de Prevención Alleos para poder establecer devanditos plans de continxencia.
Un instrumento que pode axudar a garantir o cumprimento da Lei de Prevención de Riscos Laborais son as "Guías para a redución do contaxio polo coronavirus SARS-COV-2 no sector turístico" do MINCOTUR, coordinadas polo Instituto para a Calidade Turística Española (ICTE), xunto coa Secretaría de Estado de Turismo, en coordinación co Ministerio de Sanidade, que se elaboraron con ampla participación e consenso de administracións autonómicas e locais, asociacións sectoriais, patronais e os sindicatos CCOO e UGT.
Asímismo, foron acordadas coa Asociación Española de Servizos de Prevención Laboral (AESPLA). Ademais, a estas Guías déuselles rango de "Especificacións UNE".
As empresas teñen a obriga de avaliar o risco e establecer medidas de prevención adecuados para protexer a saúde do persoal. Por tanto, é necesario establecer plans de continxencia antes de que se inicie a a actividade, activando os órganos paritarios de prevención.
CCOO e UGT entenden que a certificación promovida polo ditas guías debería servir para garantir a Seguridade e Saúde do Turismo en España e, por tanto, colaborar a restablecer a reputación do noso destino; pero tamén chaman a atención que para obter a dicir certificación, as persoas traballadoras a través dos seus representantes sindicais deben formar parte dos Comités de Continxencia e débense volver realizar as avaliacións de riscos á luz das medidas a fronte ao Covid19. Por tanto, non basta coa declaración responsable que puxeron en marcha algunhas administracións territoriais.
O Covid-Free non é un mero autocolante de "quita e pon" posto nos escaparates de hoteis ou restaurantes.
Finalmente, para garantir os dereitos de información, consulta e participación do persoal que establece a citada LPRL, a RLT débese ir incorporando ao traballo na mesma proporción que o faga o persoal, empezando polos/as delegadas de prevención. Así mesmo, máis aló do que contemple a prórroga dos ERTEs, deben convocar á RLT para abordar as desescaladas e desafectacións, para garantir que estas se producen con normalidade e equidade
Calendario Laboral 2024. Publicado en el BOE
Modelo de carta de Baja Voluntaria en la empresa
El Tribunal Supremo afirma que los permisos retribuidos se conceden para su disfrute en días laborables
Real Decreto-Ley Trabajo a Distancia. Preguntas y dudas frecuentes
UNI GLOBAL: Principios fundamentales para garantizar los derechos en el trabajo a distancia
Las personas fijas discontinuas por fin podrán acceder al subsidio para mayores de 52 años