Archivado en Comunicados, Jornada, Condiciones de trabajo

Concentració

CCOO, contra l'ampliació d'horaris comercials a Barcelona

Delegats i delegades de CCOO de comerç es manifesten en contra de l'ampliació dels horaris comercials en festius.



Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El passat divendres 9 de maig treballadors i treballadores de comerç es van manifestar davant de l'Ajuntament de Barcelona durant la celebració del Ple municipal en protesta per la proposta de l'alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias, i del grup municipal de CiU, d'ampliar els horaris comercials amb les obertura de tots els diumenges dels mesos de juliol i agost.

Des de CCOO, un cop més, reiterem que més festius oberts no redunden ni en més ocupació -tenim un clar exemple en la Comunitat de Madrid, on la gairebé total llibertat d'horaris ha acabat amb una pèrdua important de llocs de treball en el sector del comerç- ni tampoc significa millorar el servei als potencials clients, que ja a hores d'ara tenen assegurat suficient oferta en qualsevol àmbit de la distribució. 

Paradoxalment, la proposta de l'alcalde Trias només aconseguirà minvar, encara més si és possible, les possibilitats de subsistència de gran part del petit comerç; aconseguirà, també, dificultar més la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors de comerç i -això sí- donar-li una forta empenta a les grans cadenes de distribució que operen a Barcelona. 

També ha quedat palès que el suposat acord entre el Ajuntament de Barcelona i tots els que componem el teixit comercial de Barcelona no va ser més que una foto propagandística a què tan acostumats ens té el Sr. Trias , ja que els treballadors de comerç, part fonamental d'aquest sector, no vam ser en cap moment consultats.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es