Archivado en Comunicados, Condiciones de trabajo

Sentencia

Una sentència declara que tenir menys de 35 anys no és motiu de discriminació laboral

El TS de Justícia de Catalunya dóna la raó a CCOO en el recurs interposat contra el conveni col·lectiu de col·lectivitats que contenia articles clarament discriminatoris.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Una sentència del TSJC declara nul l'article 24 del Conveni de col·lectivitats, firmat en solitari per la UGT i la patronal del sector ACERCO, que creava un nou grup salarial pensat exclusivament per a les persones menors de 35 anys d'11.000 ? anuals de retribució, fet que suposava una diferència de 178,75? mensuals menys (respecte al grup salarial immediatament superior) pel fet de ser jove. La Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme  (FECOHT) de CCOO de Catalunya no va signar aquest conveni davant aquest fet clarament discriminatori. 
 
Des d'Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya se celebra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dóna la raó al recurs presentat per la FECOHT de CCOO de Catalunya mitjançant els serveis jurídics del sindicat. Un conveni col·lectiu no pot contenir articles discriminatoris de cap tipus, tampoc per raó d'edat, i aquest permet la reducció salarial i l'empitjorament de les condicions pel simple fet de ser menor de 35 anys. 
 
El sector de les col·lectivitats (majoritàriament serveis a menjadors) és un sector fortament precaritzat i l'acord d'aquest conveni, lluny de millorar les condicions dels treballadors i treballadores, n'empitjora les condicions, però de forma especialment intensa amb els joves que, amb l'excusa de la crisi, establia l'edat com a barrera precaritzadora.  
 
Ser jove ni és delicte ni motiu de discriminació, i rebutgem que s'aprofitin de la crisi per precaritzar a costa nostra el mercat de treball. Treballar no és un privilegi, és un dret, i la edat no és un motiu de discriminació. A igual feina, igual salari. 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es