Archivado en Campañas, Noticias, Mujeres e Igualdad

CCOO celebra els nous supòsits d'incapacitat temporal amb perspectiva de gènere

L'1 de juny entraran en vigor tres nous supòsits d’incapacitat temporal per contingències comunes a fi de conciliar el dret a la salut amb l’ocupació de les dones en cas de menstruació incapacitant secundària, interrupció de l'embaràs i a partir del primer dia de la setmana 39 de gestació.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

La Llei orgànica 1/2023, de 28 de febrer modifica la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs. La norma estableix drets a dones joves de 16 i 17 anys i dones amb discapacitat; incorpora novetats en salut sexual i reproductiva i estableix pautes en qüestions com l'objecció de consciència del personal sanitari en interrupcions voluntàries de l'embaràs.

Quant a l'àmbit laboral, inclou tres supòsits amb regles especials que atenen necessitats específiques:

· En cas de menstruació incapacitant secundària. No s'exigeix cotització prèvia. El subsidi es pagarà per la Seguretat Social des del dia de la baixa en el treball.

· Després d'una interrupció de l'embaràs, voluntària o no, mentre reba assistència sanitària pel Servei Públic de Salut i estiga impedida per a treballar. No s'exigeix cotització prèvia. El subsidi es pagarà per l'empresa el dia de la baixa en el treball i a partir de l'endemà, per la Seguretat Social.

· Des del primer dia de la trenta-novena setmana de gestació. S'exigeixen els mateixos períodes mínims de cotitzacions segons l'edat per a l'accés a la prestació per naixement i cura de menor. El subsidi es pagarà per l'empresa el dia de la baixa i a partir de l'endemà, per la Seguretat Social.

L'objectiu és oferir una regulació adequada a aquestes situacions amb la finalitat d'eliminar qualsevol tipus de biaix negatiu en l'àmbit laboral.

Artículos más leídos hoy

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es