CONVENI SECTOR TIC COMUNICAT núm. 4/2021 30/11/2021

Punt d´inflexió a la negociació del Conveni de Consultoria i Estudis de Mercat


En la reunió del 30 de novembre de negociació del conveni de Consultoria i estudis de mercat, CCOO i UGT hem presentat una proposta de redactat amb la voluntat de tancar un acord i renovar el conveni abans del pròxim 31 de gener.


Es tracta d'una proposta que vol aconseguir un conveni que reflecteixi les condicions reals del sector. No es proposen grans esforços per a les empreses, sinó quelcom que hauria de ser un interès compartit: que el conveni sigui un mínim que marqui les regles del sector.

La proposta es basa en 5 eixos:

  1. Nou sistema de classificació professional.

Presentem un nou marc de classificació amb 11 àrees d'activitat i amb les funcions definides en els grups de cada àrea que permetria tant a empreses com a plantilles conèixer la seva ubicació, funcions, carrera, salari, etc. i així evitar classificacions per sota de les funcions reals que es desenvolupen.

  1. Proposta d'una jornada anual de 1.742h.

A més de persistir en l'actual conveni fins a 9 categories per sota de l'SMI, si a això li sumem que és un dels convenis amb més hores anuals, ens trobem que aquest conveni inclou al col·lectiu de persones treballadores més empobrit per hora.

  1. Taules salarials actualitzades.

En la nostra proposta desapareixen les categories per sota de l'SMI i s'estableixen taules salarials concordants amb la realitat del sector diferenciades per a cada àrea d'activitat. El que no suposa un cost, més enllà de pagar el mínim que marca la llei i convertir en salari base els complements personals.

  1. Regulació de la subcontractació.

Per evitar un major empobriment dels treballadors i les treballadores del sector és fonamental regular la subcontractació, protegint les plantilles i evitant que s'empitjori la qualitat del servei al client.

  1. Regulació del teletreball.

Actualment és un dels aspectes més rellevants del sector per abordar la seva regulació, en permetre una organització del treball més eficient des del punt de vista de conciliació i amb un important estalvi de costos per a les empreses.

Com es pot comprovar aquestes propostes no suposen un cost per a les empreses ja que regulen la realitat del sector, però si assenten un nou marc sobre el qual millorar les condicions de les plantilles. La redacció de l'actual conveni no serveix per regular el nostre sector, per això cal que aquest primer pas que proposem tiri endavant.

Ara està en mans de les patronals del sector donar resposta a aquestes reivindicacions que no podem sinó qualificar com a justes i en cas de no poder arribar a aquest acord de mínims, us demanarem a les plantilles que prengueu part en aquesta negociació.

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!

https://afiliat.ccoo.cat/